Yksi viesti tuottajalle johti paluuseen studiolle ja levydiiliin – Kuka on Booan uusin sainaus Left?

Left musiikkivideon kuvauksissa.
Audiovisuaalisuus on tärkeä osa Leftin taidetta.

Neljä biisiä julkaissut Left on tullut tutuksi melodisesta trap-soundistaan. Klangi haastatteli artistia uuden julkaisun aikaan.  

Pienlevy-yhtiö Booa Music ilmoitti alkuvuonna uudesta artistista; nyt levy-yhtiön tuorein kiinnitys Left on julkaissut neljä biisiä, joista ensimmäisenä karkauspäivänä julkaistu Himalaya high.

Uusin biisi, Koukku, näki päivänvalon torstaina. Vielä suhteellisen mysteerinä pysytellyt artisti vieraili hiljattain Klangin haastateltavana ja paljasti osan siitä, kuka on Leftin takana.

Vaatekomerosta Booalle

Oman musiikin tekeminen alkoi tyypillisesti kahden kaveruksen äänitettyä biisejä vaatekomerossa – toinen heistä on nykyään tuottajana ansioitunut Pepe Jean Jr. Left kertoo olleensa tuolloin 15-vuotias, mutta väliin mahtui myös pitkä tauko musiikin tekemisestä.

Muutama vuosi sitten iski tunne, että studiolle on päästävä takaisin. Tuottaja oli kuitenkin välissä muuttanut Turusta Helsinkiin.

– Koodasin Pepelle että onks sillä jotain demoja mitä se haluais lähettää ja että haluisin tehä taas musaa. Se vastasi että sillä ehdolla jos tuut tänne Booan studiolle Stadiin, Left kertoo.

Heti ensimmäisellä sessiolla syntyikin valmis biisi, joka tullaan julkaisemaan myöhemmin. Puheet Booalle sainaamisesta alkoivat saman tien ja valinta tuntui itsestäänselvältä. Left kertoo porukan tunteneen toisensa pitkään.

– En mä kokenut, että mulla olis edes vaihtoehtoja. Ollaan kaikki hyviä frendejä ja Pepe on aina ollu lähin ihminen liittyen musaan. Se oli aika selkee reitti Booalle.

Myös yksi levy-yhtiön osakkaista ja artistina tunnettu Jambo on Leftin läheisenä ystävänä inspiroinut tekemään musiikkia.

Melodioita ja vaikutteita Atlantasta

Left kuvailee itseään artistiksi, joka tuntee paljon ja ilmaisee sitä popahtavan trapin välityksellä. Yksi tärkeä artistin tunnusmerkki on koukuttavat melodiat.

Iso osa biiseistä syntyy puhelimeen äänitettyjen melodioiden ja muistiinpanoihin kirjoitettujen sanoitusten pohjalta.

– Äänitän sanelimeen paljon melsuja ja ne on ehkä mun vahvuus. Hyräilen vaan ideoita ja sit toteutetaan niitä studiolla sessareissa.

Levy-yhtiö on kuvaillut artistin musiikkia southern trap -vaikutteiseksi. Alagenre juontaa juurensa erityisesti atlantalaisesta ja memphisläisestä räpistä, joita artisti kertoo kuuntelevansa paljon.

Taide puhuu puolestaan

Leftin artistiprofiilissa pistää silmään jonkin sortin mystisyys. Artisti ei ole kertonut oikeaa nimeään ja someprofiilitkin kertovat vain vähän. Siihen on yksikertainen syy, kertoo Left.

– Kai se (mystisyys) kuuluu tohon brändiin mutta en koe että oisin ihmisenä mystinen. Mulla on vasta neljä biisiä ulkona, joten en koe että mun pitäisikään avata paljoa. Antaa taiteen puhua puolestaan.

– Kaikki noi biisit, visuaalit ja estetiikka on osa mua. Se on niin normaalia kaikki ja noi jutut mistä teen musaa on omia kokemuksia, Left jatkaa.

Artistiprofiili ja ihminen sen takana kulkevat siis käsi kädessä, mutta taide on se, mikä puhuu. Nyt tavoitteena on julkaista paljon musiikkia ja sitä on luvassa vielä tänä vuonna.

Alta voit katsoa artistin tuoreimman musiikkivideon, jonka tuotannosta vastaa turkulainen kollektiivi Stewforlife sekä Sorryimlate.