Yhteisbiisi jota et osannut odottaa: Ellinoora ja Gasellit lyöttäytyivät yhteiselle biisille

Artistit kuvailevat kappaleen olevan ajaton kokonaisuus.

Artistit kuvailevat luoneensa ajattoman kappaleen, joka olisi soundinsa puolesta voinut syntyä jo vuosikymmeniä aikaisemmin.

Viisitoistavuotissynttäreitään tänä vuonna loppuunmyydyssä Helsingin jäähallissa ja kesäfestarien päälavoilla juhlistanut Gasellit julkaisi yllättävän yhteisen biisin Ellinooran kanssa.

Kappale kulkee nimellä Perävalot. Artistit kertovat ensi-iltansa Flow Festivalin päälavalla saaneen singlen olevan ajaton kokonaisuus, joka olisi soundinsa puolesta voinut syntyä jo vuosikymmeniä aikaisemmin.

– Kun ei aina jaksa roikkua ajassa kiinni, on parempi tehdä ajatonta. Perävalot voisi meidän mielestämme olla ihan hyvin tehty jo ysärillä tai ainakin nollarilla, mutta samaan aikaan ei. Se on cocktail eri vuosikymmeniä ja siks täydellinen sellaisenaan just nyt, yhtye kertoo.

Artistien yhteinen biisi oli alunperin työn alla Gaselleilla, sillä singlen ensimmäinen versio syntyi jo yhtyeen kyynel-albumisessioiden viime metreillä. Kappale jätettiin kuitenkin hetkeksi pöytälaatikkoon, sillä artistit halusivat löytää singlelle oikean ajankohdan. Ajan myötä mukaan saatiin koko bändin ihailema Ellinoora.

– Ellinooran musasta, ja siitä kuinka se viettää somen perusteella lähes kaikki vapaaillat brittipoppareiden keikoilla, on voinut päätellä, että sillä on sydäntä siihen suuntaan. Siksi Ellinoora tuntuikin täydelliseltä vierailijalta tähän UK:n suuntaan nyökkäilevään kappaleeseen, Gasellit kertovat.

Yhtye kertoo kappaleen tekemisen olleen hidas mutta helposti kasaantuva biisi. Artistit kertovat kappaleessa olevan eteenpäin kaahaamisen tunnelma, jossa jälkeen jää vaan perävalojen kajo.

– Välillä biisien tekeminen on helppoa ja toisinaan kuin tervanjuontia. Perävalot kuuluu helppoihin. Sitä tehtiin pitkään ja hartaasti, mutta koko ajan se on tuntunut liikkuvan oikeaan suuntaan. Siinä missä Ultra bra jäi parvekkeelle katselemaan loittonevaa selkää, niin tässä kappaleessa lähdetäänkin itse. Ei enää selityksiä tai u-käännöksiä. Nyt kaahataan kohti uutta ja jälkeen jää vaan perävalojen kajo, Gasellit pohtii.

Gasellien keikkakesä huipentuu Helsingin Allas Sea Poolin keikkaan lauantaina 7. syyskuuta.

Nappaa kappale kuunteluun tästä: