Williamin keikka Blockfestillä keräsi ennennäkemättömän yleisömassan – Street stage jouduttiin sulkemaan kesken esityksen

dn.shade

Williamin keikka Blockfesteillä veti ennätysyleisön, mikä johti Street stage -alueen sulkemiseen kapasiteetin ylittyessä – ensimmäistä kertaa festivaalin historiassa.

Blockfest käynnistyi Tampereen Ratinassa eilen räjähtävästi, kun rap-artisti Williamin esiintyminen houkutteli paikalle valtavat yleisömassat. Tilanne äityi niin suureksi, että Street stage -alue jouduttiin sulkemaan kesken keikan, kun alueen kapasiteetti ylittyi huomattavasti. Tämä on ensimmäinen kerta 11 vuoteen, kun Blockfesteillä on jouduttu sulkemaan lavan ympäristö liian suuren yleisömäärän vuoksi.

William, joka nousi suursuosioon vuonna 2020 julkaistulla Penelope-hitillään, ei itse lavalta käsin aavistanut, kuinka suuri yleisö häntä todellisuudessa kuunteli.

– Itse en lavalta nähnyt kuin ehkä 1/3 yleisöstä, enkä todellakaan ollut tietoinen, että lava jouduttiin sulkemaan. Kaikilla näytti olevan tilaa liikkua, hauskaa ja hyvä meininki, ja keskityin antamaan yleisölle kaikkeni, William kommentoi tapahtunutta.

Vaikka tilanne kulisseissa saattoi olla yllättävä, artisti itse pysyi keskittyneenä.

– Tbh, kylhä mua jännitti huolella, kun samaan aikaan esiintyi just 7 Grammya voittanut ulkomainen artisti. Luulin keikan ajan, että vedän ihan ok, ja vedin keikan täysii. Sitku tulin lavalta pois ja jengi näytti noi videot ja se, että se on jouduttu ekaa kertaa sulkee, menin ihan šokkii, hän jatkoi.

Williamin menestys ei ole tullut yllätyksenä suomalaiselle musiikkikentälle. Hänen vuoden 2020 Shakespeare-albuminsa nousi ennätyksellisesti Spotifyn Top 30 -listalle heti julkaisun jälkeen, ja myös hänen myöhemmät albuminsa, kuten Boy Wonder (2021) ja syksyllä 2023 julkaistu kolmas albumi, ovat keränneet valtavan määrän kuuntelijoita. Tämä kaikki on tehnyt Williamista yhden Suomen seuratuimmista rap-artisteista.

Vaikka osa yleisöstä ei mahtunut paikan päälle, William suhtautuu tilanteeseen ymmärtäväisesti ja on kiitollinen kokemuksesta:

– Tosi siistiä, että jengi tuli paikalle ja antoi mun näyttää uuden treenatun liven. Sääli niille, ketkä eivät mahtuneet katsomaan keikkaa, koska en tiennyt, että niin ees vois käydä. Mutta tosi, tosi hienosti Blokit tuon hoisi.

Blockfest on kasvanut merkittävästi vuodesta 2008 lähtien ja houkuttelee nykyään kymmeniätuhansia hiphopin ystäviä. Viime vuonna festivaalin kävijämäärä ylsi ennätykselliseen 80 000 ihmiseen. Tänä vuonna Williamin keikka jää varmasti Blockfestin historiaan yhtenä ikimuistoisimmista hetkistä.

@goatedppl Ois ehkä ansainnu isommanki lavan🤷#blockfest2024 #william #wilenchyy #fyp #foryou #foryoupage #blockfest @william ♬ alkuperäinen ääni – GOATEDPPL