Will-Jamin on pakko tehdä hilloo – Uusi energinen julkaisu tahdosta rikastua

Will-Jam pitelee setelitukkoa kädessään. Will-Jamin on pakko tehdä hilloo.
Jyväskylän Kypärämäestä ponnahtanut Will-Jam on tunnettu enimmäkseen melodioistaan ja rnb-vivahteistaan, mutta kykyä löytyy myös perinteisempään räppiin
Ruisa

Will-Jam on ollut esillä jo jonkin aikaa uuden jyväskyläläisen sukupolven räpin edustajana.

Leikkisestä tunnelmastaan tunnettu Will-Jam julkaisi perjantaina edellisistä teoksistaan poikkeavan kappaleen, joka on paljon energisempi ja assertiivinen kuin mitä nuorelta räppäriltä saa odottaa. Kappaleella kuultu ”siitäs sait” -asenne paistaa hyvin läpi ja pehmeämmät melodiat ja harmonisointi vahvan potkivan instrumentaalin yhteydessä integroituvat tosi hyvin kappaleen äänimaailmaan.

Uusi julkaisu, Hilloo, on todellakin suorasanainen ja viesti on helposti ymmärrettävissä; Will-Jam ei halua enää elää köyhänä. Muutamat hassut linjat, jotka viittaavat rahantekoon ja räppärin menneisyyteen ovat maustettu pienellä ironialla ja toimivat hyvin tässä säilyttäen kappaleen asenteen menemättä satiiriseksi.

– Oon halunnu pitkää tehä rehellisen massi biisin, ku nii monet artistit larppaa et niil ois hulluna massii vaikkei niil oo mitää.

Räppäri kuulostaa päättäväisemmältä ja urhoollisemmalta kuin koskaan ennen ja koko kappale tuntuu tavallaan esittävän meille uuden puolen räppäristä. Selkeät Los Angeles ja Nipsey Hussle -vaikutteet ovat kuultavissa kappaleen sanoituksissa ja tuotannossa. Huomaavaisimmat meistä kuulevat myös post-choruksessa yllätysvierailijan, Joosu J:n, Will-Jamin veljen, joka on Shakkii-duon toinen puolisko.

Juuri tämän energisen bouncen, joka kuullaan, on Mr. Haraldin ja Xrphanin jälkeä. Kappale julkaistiin myös Bietron tekemä musiikkivideo, joka on linkitetty alle katsottavaksi.