Ville Veikka käynnistää epäonniset kantribileet – Tuuks mukaan on tulevan albumin viides single

Ville Veikka haluaa jatkaa suomalaista laulaja-lauluntekijä -perinnettä.
Jirka Väätäinen

Laulaja-lauluntekijä on julkaissut kaksi EP-levyä ja nyt työn alla on albumi.

Kantrimusiikki on viime vuosina tehnyt nousuaan maailmalla ja se näkyy myös Suomessa. Tänään maistiaisen suomalaisesta kantrista antoi Ville Veikka biisillä Tuuks mukaan?.

Sony Musicilla levyttävä laulaja-lauluntekijä julkaisi 2020 omakustanteisen debyyttisinglensä, joka johti lopulta levytyssopimukseen. Sittemmin artisti on julkaissut uutta musiikkia aktiivisesti muun muassa kahden EP-levyn ja lukuisien singlejen muodossa.

Uusi kantrivaikutteinen biisi on ehdottomasti tähän astisen tuotannon menevimmästä päästä. Ville Veikka kertoo sen syntyneen akustisen kitaran pohjalta.

– Tää biisi lähti liikkeelle kun halusin tehdä menevän biisin akustiselle kitaralle. Folk- ja kantri-tyyliset kitarakomppausbiiisit on mulle tosi luontevia koska oon esiintynyt paljon soolona kitaran kanssa ja halusin et mulla olis nytkin keikoille joku tosi menevä biisi jonka kantava voima on nimenomaan akkari, kertoo artisti Sonyn tiedotteessa.

Kappale johdattaa kuulijan baari-iltaan, joka päätyy lopulta ihastumiseen. Suomalaiseen perinteeseen sopivasti tarina kuitenkin päättyy surkuhupaisasti. Artisti kertoo aina ihailleensa Eppu Normaalin ja Leevi and the Leavingsin tarinankerrontaa.

– Tiesin heti alusta asti et ihastuminen baarissa on täydellinen konteksti tälle biisille mutta mietin pitkään et mihin suuntaan haluun että tän biisin tarina kehittyy. Lopulta tällänen vähän tragikoomisempi tarina tuntu luontevimmalta.

Uusi single on osa artistin tulevaa debyyttialbumia, joka on parhaillaan työn alla. Aiemmin levyltä on irroitettu singlet Fillarit, Aloitetaan alusta, Rakkaus ei aina riitä (feat. Soniaja Hiljainen kevät.

Alta voit kuunnella tuoreen biisin.