Valokeilassa uusi alku – Nelli Matula palaa tarttuvan singlen myötä

Nelli Matula poseeraa valoisissa tunnelmissa.
Kappale kertoo tarinan rakkauden ensiaskeleista, jossa toinen osapuoli vielä teeskentelee olevansa saavuttamaton, vaikka todellisuudessa ihastus on jo saanut sydämen pauloihinsa.
Sara Lehtomaa

Nelli Matula julkaisi uuden singlen ”Sä voitit jo,” joka vie kuuntelijan rakkauden alkuvaiheisiin ja avaa oven artistin seuraavaan musiikkikappaleiden maailmaan.

Suomen pop-taivaan kirkas tähti Nelli Matula on julkaissut odotetun uuden singlensä, Sä voitit jo. Hyvän mielen täyttämä ja tarttuva pop-kappale esittelee Matulan musiikillisia vahvuuksia parhaimmillaan ja tarjoaa esimakua hänen tulevasta kolmannesta albumistaan. Samalla single toimii lähtölaukauksena syksyn kiertueelle, joka alkaa lauantaina 14. syyskuuta legendaariselta Tavastia-klubilta.

Sä voitit jo on tarina rakkauden alkumetreiltä, jossa toinen osapuoli esittää vielä hieman vaikeasti tavoiteltavaa, vaikka todellisuudessa ihastus on jo valloittanut sydämen. Matula kuvailee kappalettaan rehelliseksi ja suoraviivaiseksi popiksi, joka heijastaa tulevan albumin keskeistä soundia.

– Olen aina rakastanut poppia sen kaikissa ilmenemismuodoissa ja sitä itseään myös tämä biisi on. Olen nuorempana opiskellut musiikkia erilaisissa kouluissa ja opistoissa, ja toisinaan sellaisissa ympäristöissä pop koettiin kirosanana tai jotenkin epäuskottavana. Tämä on aina tuntunut itselleni hieman erikoiselta, sillä olen aina rakastanut ikonisia pop-artisteja ja kaikkea sitä inspiroivaa maailmaa, joka genreen liittyy. Tulevalta albumiltani löytyy tosi monenlaisia tunnelmia, mutta siinä mielessä tämä sinkku kuvastaa sitä hyvin, sillä rehellinen ja suoraviivainen pop on tulevan albumin soundin ytimessä, Matula kertoo.

Singlen taustalla on vahva tekijätiimi, johon kuuluvat Matulan lisäksi tuottaja Kim Mannila, Emma-palkittu biisinkirjoittaja Vilma Lähteenmäki sekä Patric Sarin. Kokoonpano on onnistunut luomaan kappaleen, joka on sekä tarttuva että uskottava jatkumo Matulan aiemmalle menestykselle.

Matulan paluu keikkalavoille pitkän, 1,5 vuoden tauon jälkeen herättää artistissa suurta innostusta.

– Fiilis palata keikkalavoille on kutkuttava ja innostunut. Olen aina rakastanut esiintymistä ja nälkä on ehtinyt kasvaa paljon, hän kertoo.

Nelli Matula tunnetaan lukuisista hiteistään, joihin kuuluvat muun muassa tuplaplatinaa striimannut Lemmikki sekä platinahitit Tulevaisuuteen, Koske ja Sukupuuttoon. Syksyn keikat lupaavat tarjota unohtumattomia hetkiä Matulan musiikin ystäville, ja Tavastian lavalla tullaan varmasti kuulemaan sekä uutta että vanhaa materiaalia.