Vain elämää tuo Katri Helenan klassikot uuteen uskoon – kuuntele yllättävät sovitukset nyt!

Katri Helena istumassa pöydän äärellä. Vain elämää tuo Katri Helenan klassikot uuteen uskoon.
Jakso tarjosi tunteikkaan elämyksen, kun artistit versioivat Katri Helenan 60-vuotisen uran kappaleita.
Kaiku Entertainment

Vain elämää tuo Katri Helenan klassikot uudelle aikakaudelle, kun kauden artistit versioivat hänen rakastetuimpia kappaleitaan. Jaksossa kuullaan muun muassa punkrockilla höystetty ”Katupoikien laulu” ja flamencon sävyttämä ”Kesän lapsi”.

Tämän viikon Vain elämää -jaksossa Satulinnaan saapui kunniavieraana suomalaisen iskelmän legenda Katri Helena. Jakso tarjosi tunteikkaan ja monipuolisen musiikkikokemuksen, kun kauden artistit versioivat kappaleita Helenan 60-vuotisen uran varrelta.

Lue myös: Uudet Vain elämää -kappaleet julki – rockia, räppiä ja diskotunnelmaa

Costello hätkähdytti punk-sovituksellaan Katupoikien laulu -kappaleesta. Hänen mukaansa ”Katri Helena goes new wave and punk rock”, ja se todellakin välittyy kuulijalle raikkaalla ja ennakkoluulottomalla tavalla. Kappaleen iskelmällinen ydin säilyy, mutta uudessa sovituksessa on myös vahvasti särmää.

Ilta puolestaan antoi uutta eloa Kesän lapsi -kappaleelle, joka sai flamenco-vaikutteisen käsittelyn. Alun perin Viva Americasta käännetty teos muuttui rytmiseksi ja pehmeäksi tulkinnaksi, joka tuo kappaleeseen lämpöä ja eloisuutta.

Hanna Pakarinen syventyi Mun sydämeni tänne jää -kappaleeseen, ja hänen tulkintansa on täynnä tunnetta, kuitenkaan lankeamatta surumielisyyteen. Esitys tavoittaa kappaleen herkkyyden ja koskettaa kuulijaa.

Illan päätösesityksen tarjosi Roope Salminen, joka valitsi tulkittavakseen Vie mut -kappaleen, alkuperäiseltä nimeltään Vie minut. Salmiselle itselleen kappale on merkityksellinen hänen Vain elämää -kokemuksensa kannalta, ja hänen versionsa on täynnä uutta voimaa ja intensiteettiä. Muutokset alkuperäiseen ovat tuoneet tekstiin tuoretta syvyyttä.

Katri Helenan uudistetut kappaleet ovat nyt kuunneltavissa kaikilla musiikkialustoilla. Käy kuuntelemassa, kuinka klassikot soivat nykypäivän sovituksina!

Lue lisää päivän ajankohtaisimmista musiikkiuutisista ja pysy ajan tasalla!