Tyler the Creator debytoi valkokankaalla – mukana Timothée Chalamet ja Gwyneth Paltrow

Tyler, the Creator poseeraa kameraa kohti. Tyler the Creator debytoi valkokankaalla.
Tyler, the Creator ei ole uusi kasvo mediamaailmassa, mutta Marty Supreme on hänen ensimmäinen suuri roolinsa näyttelijänä.
Sony Music

Tyler the Creator tekee elokuvadebyyttinsä Josh Safdien ohjaamassa A24:n elokuvassa ’Marty Supreme’. Pingispelaaja Marty Reismanin elämään pohjautuvassa elokuvassa nähdään myös Timothée Chalamet ja Gwyneth Paltrow.

Tunnettu Grammy-palkittu rap-artisti ja muusikko Tyler, the Creator astuu ensi kertaa valkokankaalle tulevassa A24:n elokuvassa Marty Supreme. Elokuvassa nähdään myös Timothée Chalamet ja Gwyneth Paltrow, ja sen ohjauksesta vastaa Uncut Gems -elokuvan ohjaaja Josh Safdie. Projekti merkitsee Safdien ensimmäistä itsenäistä ohjaustyötä sitten vuoden 2008.

Martty Reismanin tarina valkokankaalle

Elokuvan juonesta ei ole vielä paljastettu paljoa, mutta Variety-lehden mukaan se pohjautuu löyhästi pingispelaaja Marty Reismanin elämään. Reisman tunnettiin oveluudestaan ja erikoisista pelitekniikoistaan, ja hän voitti urallaan 22 merkittävää pingistitteliä vuosina 1946–2002. Pingispöydällä Reisman hurmasi yleisönsä pyörittämällä vastustajiaan erikoisilla lyönneillään ja omaleimaisella tyylillään. Myös Hollywoodin rikkaiden keskuudessa hän tuli tunnetuksi siitä, että voitti heidät pingispelin vedonlyönnissä.

Josh Safdien ohjaaman elokuvan käsikirjoituksesta vastaavat Safdie ja Ronald Bronstein. Tuottajina toimivat muun muassa Eli Bush, Anthony Katagas ja Chalamet itse. Marty Supreme on myös Safdien ensimmäinen elokuvaprojekti sitten ylistetyn rikosdraaman Uncut Gems, joka nousi laajaan suosioon vuonna 2019.

Tyler, the Creatorin vaikuttava ura laajenee

Tyler, the Creator ei ole kuitenkaan vieras mediamaailmalle, mutta Marty Supreme merkitsee hänen ensimmäistä suurta näyttelijäntyötään. Hän on aiemmin luonut suosiota musiikillaan, mutta hän on myös ollut mukana erilaisissa tv-projekteissa, kuten Adult Swimin Loiter Squad– ja The Jellies!-sarjoissa sekä Vicelandin Nuts + Bolts -dokumenttisarjassa. Tyler on uransa aikana laajentanut toimintaansa myös muodin ja yritysmaailman puolelle; hänen Golf Wang ja Le Fleur -lifestylebrändinsä ovat tehneet yhteistyötä muun muassa Conversen ja Lacosten kanssa. Lisäksi hän suunnitteli oman mallistonsa Louis Vuittonille.

Musiikkiurallaan Tyler on noussut yhdeksi suurimmista hiphop-nimistä, voittaen peräkkäiset Grammy-palkinnot vuoden 2019 albumillaan Igor ja vuoden 2021 Call Me If You Get Lost. Vuonna 2024 hän oli Coachella-festivaalin pääesiintyjänä yhdessä Lana Del Reyn ja Doja Catin kanssa, ja hän järjestää myös omaa Camp Flog Gnaw -festivaalia Los Angelesissa.

Kiisteltyjä kommentteja musiikkimaailmasta

Elokuvadebyyttinsä ohella Tyler, the Creator on herättänyt viime aikoina huomiota myös puheillaan nykymusiikista. Elokuussa hän antoi Rolling Stonelle haastattelun, jossa hän kritisoi musiikintekijöitä, jotka keskittyvät liikaa meemikulttuuriin ja massojen viihdyttämiseen.

– Liian moni tyyppi tekee musiikkia pelkästään rahan takia, eivätkä edes välitä siitä, mitä tekevät, Tyler totesi.

Näitä kommentteja on pidetty osittain sävyltään elitistisinä, ja jotkut kriitikot ovat puolustaneet ”meemimusiikkia” osana uudenlaista musiikkikulttuuria, jonka taustalla ovat valtavat teknologiajätit ja suosittujen somealustojen algoritmit.

Lähde: Deadline, Rolling Stone, Variety