Tupac Shakurin perhe palkkasi huippujuristin selvittämään Diddyn yhteyksiä murhaan

Tupac Shakurin perhe palkkasi huippujuristin selvittämään Diddyn yhteyksiä murhaan
27 vuotta myöhemmin, Duane "Keefe D" Davis pidätettiin ensimmäisen asteen murhasta Shakurin tapaukseen liittyen.

Tupac Shakurin perhe palkkasi huippujuristin Alex Spiron selvittämään mahdollisia yhteyksiä Sean ”Diddy” Combsin ja Shakurin murhan välillä. Vuonna 1996 tapahtuneeseen ratkaisemattomaan ampumavälikohtaukseen on noussut uusia syytöksiä, kun entinen jengijohtaja Duane ”Keffe D” Davis väitti Diddyn tilanneen iskun.

Tupac Shakurin perhe on palkannut huippuasianajaja Alex Spiron tutkimaan mahdollisia yhteyksiä hiphop-moguli Sean ”Diddy” Combsin ja Shakurin murhan välillä, kertoo Rolling Stone. Uutinen seuraa aiempia raportteja, joiden mukaan perhe on jo aiemmin palkannut tiimin selvittämään, oliko Combsilla osuutta vuoden 1996 traagiseen ampumavälikohtaukseen, jossa Shakur menetti henkensä.

Diddyn edustaja ei ole kommentoinut väitteitä, mutta Combs on kiistänyt jyrkästi kaikki syytökset aikaisemmin. Syytökset saavat kuitenkin uutta painoarvoa, kun vuonna 2023 pidätetty Comptonin Crips-jengin jäsen Duane Keith ”Keffe D” Davis on väittänyt, että Combs olisi tarjonnut hänelle miljoona dollaria Shakurin tappamisesta.

Lue myös: Entinen rap-tähti avautuu Diddyn ongelmista: ”Huumeet veivät hänet mukanaan”

Kylmä tapaus saa uuden käänteen

Shakur ammuttiin autoonsa ohiajossa Las Vegasissa syyskuussa 1996, ollessaan vain 25-vuotias. Hänen murhansa on jäänyt ratkaisemattomaksi, vaikka vuonna 2023 tapaus sai uuden käänteen, kun Davis pidätettiin ja häntä vastaan nostettiin syyte murhasta. Davis on aiemmin julkisesti väittänyt, että Diddy oli tilannut iskun, ja hänen oikeudenkäyntinsä on määrä alkaa maaliskuussa 2025.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Combs yhdistetään Shakurin murhaan. Vuonna 2008 hän kiisti jyrkästi kaikki väitteet, kun Los Angeles Times julkaisi raportin, jossa väitettiin Diddyn lähipiirin olleen osallinen.

– Täyttä valhetta, Combs totesi silloin ja kutsui väitteitä ”täysin järjettömiksi ja valheellisiksi.”

Uudet syytökset varjostavat Diddyä

Combs on jo valmiiksi suuren paineen alla, sillä häntä vastaan nostettiin syytteet muun muassa parituksesta ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä syyskuussa 2023. Näitä syytteitä edelsi hänen ex-tyttöystävänsä Casandra ”Cassie” Venturan haastama oikeusjuttu, jossa hän syytti Diddyä vuosia kestäneestä väkivallasta. Lisäksi 12 muuta uhria on ilmoittanut samanlaisista syytöksistä viime vuoden aikana.

Alex Spiro on tunnettu vahvana puolustajana Hollywoodissa ja on edustanut muun muassa Jay-Z:tä, Megan Thee Stallionia sekä Elon Muskia. Hänen viimeisin merkittävä voittonsa oli, kun Alec Baldwinin tapaukseen liittyvät syytteet hylättiin New Mexicossa. Nyt Shakurin perhe toivoo Spiron avulla saavansa vastauksia yli 25 vuotta vanhaan mysteeriin.

Yhteys Combsin ja Shakurin murhan välillä on edelleen epäselvä, mutta Spiron tehtävänä on selvittää, onko Davisilla ja hänen väitteillään todellista pohjaa.

Lue lisää päivän ajankohtaisimmista musiikkiuutisista ja pysy ajan tasalla!

Lähteet: Billboard, Rolling Stone