Tuottajalegenda Quincy Jones on kuollut – musiikin jättiläisen perintö säilyy ikuisesti

Quincy Jones World Economic Forum -tapahtumassa. Quincy Jones on kuollut.
Quincy Jones oli legendaarinen tuottaja, joka muutti musiikin suuntaa ja loi unohtumattomia hetkiä.
World Economic Forum

Musiikin monilahjakkuus ja legenda Quincy Jones on kuollut 91-vuotiaana Los Angelesissa. Michael Jacksonin Thriller-albumin tuottaja ja hyväntekeväisyysaktiivi jätti ikimuistoisen perinnön.

Yksi 1900-luvun vaikutusvaltaisimmista ja monipuolisimmista musiikkipersoonista, Quincy Jones, on menehtynyt 91 vuoden iässä. Hänen julkistajansa Arnold Robinsonin mukaan Jones kuoli sunnuntai-iltana perheensä ympäröimänä Los Angelesin Bel Airin kodissaan.

– Tänä iltana meidän on jaettava täydellä mutta särkyneellä sydämellä uutinen isämme ja veljemme Quincy Jonesin kuolemasta”, perhe sanoi lausunnossaan. ”Ja vaikka tämä on uskomaton menetys perheellemme, juhlimme hänen suurta elämäänsä ja tiedämme, ettei hänen kaltaistaan ​​tule koskaan olemaan toista, Jonesin perhe kertoo tiedotteessaan.

Jonesin ura ulottui musiikin jokaiselle osa-alueelle. Hän tuotti Michael Jacksonin Thriller-albumin, jonka menestys rikkoi ennätyksiä ja teki Jonesista pop-musiikin ikonin. Albumi yhdisteli elementtejä diskosta, funkeista, rockista ja R&B:stä tavalla, joka muutti musiikkimaailmaa. Thriller myi vuonna 1983 yli 20 miljoonaa kappaletta ja pitää hallussaan yhtä historian myydyimmistä albumeista. Jonesin monipuolisuus ja visio auttoivat Jacksonia siirtymään lapsitähdestä popin kuninkaaksi.

Lue myös: Menendez-veljekset ja räppäri ystävystyivät vankilassa – yllättävä ystävyys, joka muutti kaiken

Nousu vaikeuksista musiikin huipulle

Jones syntyi Chicagossa vuonna 1933 ja varttui vaikeissa oloissa. Hänen äitinsä kärsi psyykkisistä ongelmista ja joutui laitokseen, jättäen nuoren Jonesin etsimään elämänsä merkitystä kaduilta. Hän vietti lapsuutensa Chicagon eteläpuolen jengeissä, mutta pian musiikki tarjosi hänelle pakopaikan. Pienestä pitäen hän soitti pianoa, ja muutettuaan Washingtoniin 10-vuotiaana hänen rakkautensa musiikkiin syveni. Lopulta hänestä tuli trumpetisti ja hänen ystäväpiiriinsä kuului muun muassa Ray Charles, josta tuli hänen elinikäinen ystävänsä.

Jonesin ura tuottajana alkoi 1960-luvulla, ja hän teki yhteistyötä muun muassa Frank Sinatran ja Ella Fitzgeraldin kanssa. Hänen työstään tuli symboli Amerikan musiikin monimuotoisuudelle, sillä hän oli yhtä kotonaan jazzin, popin, R&B:n ja elokuvamusiikin parissa. We Are the World -hyväntekeväisyysprojekti vuonna 1985, jossa esiintyivät maailman tunnetuimmat artistit, on yhä esimerkki Jonesin taidosta yhdistää ihmisiä musiikin kautta. Lionel Richie, yksi projektin laulajista, kutsui Jonesia “mestariohjaajaksi”.

Elämäntehtävä: musiikki ja hyväntekeväisyys

Jonesin tuotannot ovat jättäneet jäljen niin elokuva- kuin TV-maailmaan. Hänen musiikkinsa sävytti ikonisia elokuvia kuten The Color Purple ja Roots. Hänen yrityksensä Quincy Jones Entertainment mahdollisti nuorten artistien esiinmarssin ja loi perustan viihteelle, jossa kulttuurien väliset rajat hämärtyvät. Jones ei ollut alun perin aktivisti, mutta vuonna 1968 Martin Luther King Jr:n hautajaisissa koettu suru sytytti hänessä kipinän hyväntekeväisyyteen. Hän perusti Quincy Jones Listen Up! -säätiön, jonka kautta hän auttoi nuoria löytämään musiikin, kulttuurin ja teknologian pariin.

Jones ei ollut vain tuottaja, vaan hän oli myös visionääri, joka muutti musiikkiteollisuutta omalla tavallaan. Jones oli omistautunut hyväntekeväisyydelle ja sanoi, että ”paras ja ainoa hyödyllinen puoli mainetta ja julkkista on foorumi auttaa muita.”

Lue lisää päivän ajankohtaisimmista musiikkiuutisista ja pysy ajan tasalla!

Lähde: AP News