Travis Scottin konsertissa Brasiliassa ”maanjäristys” – tärinät tuntuivat kuuden korttelin päässä

Travis Scottin konsertissa Brasiliassa "maanjäristys"
Travis Scottin konsertti keräsi São Paolossa 46 000 katsojaa.

Travis Scottin konsertissa Brasiliassa ”maanjäristys” tuntui kuuden korttelin päässä Allianz Parque -stadionilta São Paulossa. Yli 46 000 hengen yleisö ja artistin intensiivinen esiintyminen saivat maan kirjaimellisesti liikkumaan.

Travis Scottin konsertti São Paulossa aiheutti jälleen maanjäristyksen kaltaisia tärinöitä, joita paikalliset asukkaat raportoivat tunteneensa kuuden korttelin säteellä Allianz Parque -stadionilta. Keskiviikkona (11. syyskuuta) pidetty keikka keräsi 46 000 katsojaa, ja tunnelma oli niin korkealla, että tärinät saivat rakennukset liikkumaan, kuten useat paikalliset lähteet, mukaan lukien Billboard Brasil, vahvistavat. Vaikka São Paulon yliopiston seismologian keskus ei tehnyt virallista merkintää maanjäristyksestä, kaupungin asukkaat jakoivat kokemuksiaan tärinöistä eri foorumeilla.

Lue myös: The Weeknd käynnisti uuden aikakauden näyttävästi São Paulossa

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Complex Music (@complexmusic) jakama julkaisu

Asukkaat raportoivat tärinöistä: ”Tuntui kuin maanjäristys”

Allianz Parquen lähialueilla asuvat ihmiset kertoivat tunteneensa selviä tärinöitä keikan aikana.

– Olimme syömässä ystävieni kanssa, kun yhtäkkiä tunsimme, että rakennus alkoi heilua. Samaan aikaan sisareni, joka asuu naapurissa, kysyi viestillä, tunsinko saman. Myös poikaystäväni huoneessa tunsi tärinän, eräs paikallinen asukas kuvaili tuntemuksiaan.

Useat muutkin asukkaat jakoivat samanlaisia kokemuksia, ja yksi heistä kertoi rakennuksen heiluneen puolelta toiselle seitsemännessä kerroksessa.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Scottin konsertti on saanut aikaan tällaisen ilmiön. Vuonna 2023 hänen Roomassa pitämänsä keikka aiheutti 1,3 magnitudin maanjäristyksen, joka hämmensi paikallisia asukkaita ja sai heidät soittamaan hätänumeroon. Rooman tapahtuma aiheutti jopa keskustelua siitä, pitäisikö historiallisilla paikoilla järjestettävät konsertit kieltää, sillä ne voivat aiheuttaa vahinkoa muinaisille rakennuksille.

Travis Scottin kiertue: Maailmalla jytisevä show

Scottin kiertue Circus Maximus, joka on nimetty Rooman legendaarisen stadionin mukaan, jatkui São Paulossa näyttävällä esityksellä. Show oli osa hänen vuonna 2023 julkaistun Utopia-albumin promootiota, ja artisti ei jättänyt fanejaan kylmäksi. Lavalla nähtiin intensiivistä energiaa, mikä on Scottin tavaramerkki – hänen keikkansa tunnetaan siitä, että ne saavat yleisön kirjaimellisesti hyppimään niin voimakkaasti, että maa alkaa täristä.

Vaikka São Paulon keikka oli suuri menestys, se herätti jälleen keskustelua siitä, kuinka tällaiset massatapahtumat voivat vaikuttaa kaupunkiympäristöön. Monien mielestä Scottin keikat ovat erityisiä juuri niiden energian ja suuren yleisön takia, mutta toisten mielestä niiden aiheuttamat tärinät herättävät huolta turvallisuudesta ja mahdollisista rakenteellisista vahingoista.

Travis Scottin kiertue jatkaa joka tapauksessa eteenpäin ja seuraavana vuorossa ovat Kolumbia, Puerto Rico, Meksiko ja Australia.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön flame (@travisscott) jakama julkaisu