Tito Jackson on kuollut 70-vuotiaana – artisti muistetaan legendaarisesta Jackson 5 -yhtyeestä

Tito Jackson on kuollut 70-vuotiaana.
Titon pojat TJ, Taj ja Taryll vahvistivat suru-uutisen Instagramissa, jossa he jakoivat tiedon isänsä poismenosta.
David Sedlecký

Tito Jackson on kuollut 70-vuotiaana. Jackson 5 -yhtyeen jäsen ja Michael Jacksonin isoveli jätti pysyvän jäljen popmusiikkiin hiteillään, kuten ”ABC” ja ”I Want You Back”. Hänen poikansa kertoivat suru-uutisen sosiaalisessa mediassa.

Tito Jackson, joka nousi maailmanlaajuiseen kuuluisuuteen osana Jackson 5 -yhtyettä, on menehtynyt 70 vuoden iässä. Hänen poikansa TJ, Taj ja Taryll vahvistivat suru-uutisen Instagramissa, jossa he kertoivat isänsä kuolemasta.

– Täynnä surua ja murhetta ilmoitamme, että rakastettu isämme, Rock & Roll Hall of Famen jäsen Tito Jackson, ei enää ole keskuudessamme. Olemme sokissa, surullisia ja sydämemme ovat särkynyt. Isämme oli uskomaton ihminen, joka välitti kaikista ympärillään, pojat kirjoittivat.

Lue myös: Räppäri Fatman Scoop menehtyi kesken keikan Connecticutissa

Jackson 5:n jättiperintö musiikkimaailmassa

Tito Jackson syntyi 15. lokakuuta 1953 Garyssa, Indianassa, ja oli kolmas Jacksonin yhdeksästä lapsesta. Jackson 5 -yhtye, johon kuuluivat veljekset Jackie, Tito, Jermaine, Marlon ja Michael, nousi 1960-luvun lopulla ja 1970-luvulla yhdeksi popmusiikin suurimmista nimistä. Yhtyeen hittikappaleet kuten ABC, I Want You Back ja I’ll Be There määrittelivät aikansa ja jättivät lähtemättömän jäljen populaarikulttuuriin.

Yhtyeen taustalla toimi veljesten isä, Joe Jackson, joka ohjasi lastensa musiikkiuraa ankaralla otteella. Vaikka Michael ja Jermaine aloittivat myöhemmin menestyksekkäät soolourat, Tito pysyi pitkälti yhtyeen taustavoimana kitaristina ja taustalaulajana. Yhtyeen nimi muuttui 1970-luvun puolivälissä The Jacksonsiksi, ja Tito jatkoi esiintymistä veljiensä kanssa aina vuoteen 2023 asti.

Veljesten läheisyys Michaelin kuoleman jälkeen

Tito Jacksonin mukaan Michael Jacksonin kuolema kesäkuussa 2009 yhdisti perheenjäsenet entistä lähemmäksi toisiaan. Vuonna 2009 Tito kertoi uutistoimisto AP:lle, että veljen menetys oli jättimäinen isku, joka jätti pysyvän aukon perheen elämään.

– Yhä on hetkiä, jolloin en voi uskoa tapahtunutta todeksi, joten tuskin koskaan selviän siitä täysin, Tito totesi.

Vaikka Michaelin poissaolo tuntui raskaana, veljekset jatkoivat yhdessä esiintymistä maailmanlaajuisilla kiertueilla ja tunsivat Michaelin hengen olevan mukana konserttien aikana.

Tito Jacksonin sooloura ja perintö

Vaikka Tito pysyi pitkään yhtyeen jäsenenä, hän aloitti soolouran vasta myöhemmin. Vuonna 2016 hän julkaisi ensimmäisen sooloalbuminsa Tito Time, ja vuonna 2021 ilmestynyt Under Your Spell jäi hänen viimeiseksi albumikseen.

Titon pojat TJ, Taj ja Taryll jatkoivat perheen musiikkiperintöä 3T-nimisessä yhtyeessä, ja he julkaisivat useita kappaleita 1990-luvulla. Tito oli aina ylpeä poikiensa menestyksestä ja keskittyi heihin oman soolouransa sijaan suurimman osan elämästään.

Tito Jackson jättää jälkeensä mittavan musiikillisen perinnön sekä perheen, joka on vaikuttanut syvällisesti popkulttuuriin useiden sukupolvien ajan.