Timbalandin uusi tekoälyprojekti käynnistyy – luvassa remix-kilpailu

Timbaland x Suno -yhteistyö. Timbalandin uusi tekoälyprojekti käynnistyy.
Supertuottaja Timbaland muistetaan lukuisten hittikappaleiden tuottamisesta jo vuosikymmenten ajalta.
Timbaland x Suno

Nelinkertainen Grammy-voittaja Timbaland aloittaa uuden tekoälyprojektinsa Sunon kanssa, esittelee singlen ”Love Again” ja käynnistää remix-kilpailun, jossa on yli 100 000 dollarin palkinnot.

Nelinkertainen Grammy-palkittu supertuottaja Timbaland on julkistanut uuden kumppanuutensa tekoälymusiikin luontityökalun Sunon kanssa. Yhteistyön myötä hänestä tulee Sunon strateginen neuvonantaja, jossa hän keskittyy edistämään luovia strategioita ja inspiroimaan uusia artisteja innovoimaan ja luomaan musiikkia uudella tavalla.

Timbaland, joka käyttää Sunoa päivittäin yli 10 tuntia, kuvailee kumppanuuttaan uuden ajan musiikintuotannon askeleeksi.

– Tämä on uuden aikakauden musiikin luontia ja tuottamista, Timbaland toteaa

Hän on käyttänyt Sunoa muun muassa muuntaakseen a cappella -pätkän Chrissean Rockilta täydeksi kappaleeksi tekoälyn avulla. Timbaland on niin kiintynyt alustan käyttöön, että hän on nimennyt sen käyttöliittymän ”Baby Timboksi”.

Lue myös: Eminem toi Barack Obaman lavalle Detroitissa – entinen presidentti viittasi ”Lose Yourselfiin” puheessaan

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Timbo the King (@timbaland) jakama julkaisu

Uusi single ”Love Again” ja remix-kilpailu

Yhteistyön alkajaisiksi Timbaland esittelee uuden singlensä Love Again yksinoikeudella Sunon alustalla. Samalla hän kutsuu yhteisön osallistumaan remix-kilpailuun, joka avautui eilen, 23. lokakuuta. Kilpailussa Timbaland toimii itse tuomarina, ja parhaimmille remix-versioille on luvassa yli 100 000 dollarin palkinnot. Kaksi parasta remix-kappaletta julkaistaan Timbalandin toimesta suoratoistopalveluissa, tarjoten voittajille ainutlaatuisen näkyvyyden musiikkimaailmassa.

Timbalandin mukaan yhteistyö Sunon kanssa avaa mahdollisuuksia sekä aloitteleville että vakiintuneille artisteille.

– Kun kuulin, mitä Suno tekee, olin heti utelias, Timbaland kommentoi.

– Kun näin, mikä potentiaali sillä oli, tiesin, että minun täytyi olla mukana. Meillä on ainutlaatuinen tilaisuus saada AI palvelemaan artistiyhteisöä, eikä päinvastoin.

AI-musiikin tulevaisuus ja artistien rooli

Vaikka AI-musiikkiin liittyy paljon epäilyjä ja jopa oikeusjuttuja, Timbaland näkee sen mahdollisuutena.

– Kaikki käyttävät jo AI-työkaluja, kuten Auto-Tunea. Tämä on vain seuraava askel, joka tuo uusia työkaluja artistien käyttöön. Se ei korvaa ihmistä, vaan lisää mahdollisuuksia, Timbaland korostaa.

Hän painottaa, että tekoäly ei syrjäytä muusikoita, vaan se vaatii edelleen ihmisen luomaa materiaalia, jota voidaan laajentaa ja kehittää tekoälyn avulla.

Timbaland uskoo, että musiikin tekemisen perusta on muuttumassa.

– Tulevaisuudessa kyse on siitä, millaista promptia käytät, eikä siitä, mistä sampleista, hän ennustaa.

Timbaland kannustaa muusikoita ja tuottajia ottamaan AI-työkalut haltuun.

– Tätä ei tarvitse pelätä, vaan tämä on jotain, mitä meidän pitää käyttää.

Sunon toimitusjohtaja Mikey Shulman on innoissaan kumppanuudesta Timbalandin kanssa.

– On kunnia tehdä töitä legendan kanssa. Timbaland on inspiroinut niin monia ihmisiä luomaan musiikkia uusilla tavoilla, ja yhdessä toivomme rohkaisevamme ihmisiä luomaan enemmän musiikkia kuin koskaan aiemmin, Shulman kertoo.

Timbalandin rooli Sunon kanssa ulottuu päivittäisestä tuotekehityksestä luovaan suuntaan, ja hänen panoksensa odotetaan olevan merkittävä uuden sukupolven musiikintekijöille. Kumppanuus voi hyvinkin olla osa seuraavaa musiikkiteollisuuden vallankumousta, kun tekoälyä hyödynnetään entistä enemmän luovan työn apuna.

Lisätietoja remix-skabasta ja yhteistyöprojektista voit lukea Timbalandin ja Sunon verkkosivuilta.

Lue lisää päivän ajankohtaisimmista musiikkiuutisista ja pysy ajan tasalla!