Tiesitkö tätä Rihannan vanhasta hittikappaleesta? Piilotettuja viittauksia 80-luvun musiikkiin

Rihanna SOS-kappaleen musiikkivideolla. Tiesitkö tätä Rihannan vanhasta hittikappaleesta? Piilotettuja viittauksia 80-luvun musiikkiin
Rihannan "SOS"-kappale julkaistiin vuonna 2006.
Def Jam

Rihannan hittikappale ”SOS” kätkee sisäänsä piilotettuja viittauksia 80-luvun musiikkiin. Lauluntekijä Evan ”Kidd” Bogart paljasti hiljattain, että kappaleen toinen säkeistö on täynnä sanoja ja lauseita, jotka viittaavat ikonisiin 80-luvun hitteihin.

Rihannan vuoden 2006 jättihitti SOS kätkee sisäänsä mielenkiintoisia viittauksia 80-luvun hittikappaleisiin. Grammy-palkittu lauluntekijä Evan ”Kidd” Bogart paljasti hiljattain Behind the Wall -podcastin haastattelussa, että kappaleen toinen säkeistö on täynnä sanoja ja lauseita, jotka ovat peräisin 80-luvun tunnetuista hiteistä.

Lue myös: One Directionin laulaja Liam Payne on kuollut pudottuaan hotellin parvekkeelta

Lauluntekijän spontaani ratkaisu

Bogart kertoi, että SOS oli yksi ensimmäisistä pop-kappaleista, joita hän koskaan kirjoitti. Vaikka hän oli aloittanut uransa Interscope Recordsilla ja keskittynyt pääasiassa rap-kappaleiden kirjoittamiseen, pop-musiikin kirjoittaminen oli hänelle uutta.

– Minulla ei ollut aavistustakaan, mitä olin tekemässä, Bogart sanoi viitaten siihen, kuinka laulun säkeistöt oli rakennettu. Hän lisäsi, että kappaleen sanoituksissa hyödynnettiin paljon sanaleikkejä ja sisäisiä riimejä, jotka muistuttavat enemmän rap-kirjoitusta kuin perinteistä pop-sanoittamista.

Bogart jatkoi, että toinen säkeistö on erityisen erikoinen, sillä se koostuu kokonaan 80-luvun hittien nimistä.

– Ajattelin, että olisi hauska yhdistää ne kokonaisiksi lauseiksi, Bogart selitti.

Piilotetut viittaukset 80-luvun klassikoihin

Tarkempi tarkastelu SOS-kappaleen toiseen säkeistöön paljastaa useita viittauksia. A-ha-yhtyeen Take on Me mainitaan suoraan, ja kappaleen tunnettu ”take me on” -kohta on mukana sanoituksissa. Lisäksi Cutting Crew’n klassikko (I Just) Died in Your Arms, Tears for Fearsin Head Over Heels, Kim Wilden You Keep Me Hanging On sekä Michael Jacksonin The Way You Make Me Feel saavat kaikki osansa Rihannan sanoituksissa.

Toisen säkeistön sanoitukset kuuluvat seuraavasti: ”Take on me (a-ha), you know inside you feel it right / Take me on, I could just die up in your arms tonight / I melt with you, you got me head over heels / Boy, you keep me hangin’ on, the way you make me feel”.

Piilotetut viittaukset 80-luvun lyriikoihin voit kuunnella musiikkivideolta kohdasta 1:53.

Soft Cellin ”Tainted Love” antoi myös oman osansa

Bogartin mukaan SOS-kappaleessa käytetään myös näytettä toisesta 80-luvun hitistä, Soft Cellin vuonna 1981 julkaistusta Tainted Love -kappaleesta. Kyseisen kappaleen kirjoittaja Ed Cobb on saanut myös tekijänoikeusmerkinnän SOS-kappaleeseen.

Rihannan SOS nousi nopeasti listaykköseksi Billboard Hot 100 -listalla, ja siitä tuli artistin ensimmäinen ykköshitti. Hänen toinen studioalbuminsa A Girl Like Me sisälsi myös muita suosittuja kappaleita, kuten Unfaithful ja Break It Off yhteistyössä Sean Paulin kanssa.

Lue lisää päivän ajankohtaisimmista musiikkiuutisista ja pysy ajan tasalla!