The Weeknd käynnisti uuden aikakauden näyttävästi São Paulossa

The Weekndin keikalla nähtiin yllätysesiintyjinä Anitta ja Playboi Carti.
Brian Ziff

The Weeknd käynnisti uuden aikakauden Hurry Up Tomorrow -albuminsa myötä massiivisella konsertilla São Paulon Morumbi-stadionilla 7. syyskuuta. Yli 75 000 fania todisti huikean esityksen, jossa lavalle nousivat yllätysnimet Anitta ja Playboi Carti.

Kanadalainen supertähti The Weeknd, oikealta nimeltään Abel Tesfaye, käynnisti uuden albuminsa Hurry Up Tomorrow aikakauden näyttävällä yhden illan konsertilla São Paulon MorumBI-stadionilla lauantaina 7. syyskuuta. Yli 75 000 fania kerännyt esitys ei jättänyt ketään kylmäksi, kun lavalle nousivat yllätysnimet Anitta ja Playboi Carti. Lisäksi The Weeknd esitteli live-debyytteinä useita uuden levynsä kappaleita, kuten Dancing in the Flames, Wake Me Up ja Runway.

Yleisön riemu oli ylimmillään, kun Anitta saapui lavalle esittämään kappaleen nimeltä São Paulo —uusi kunnianosoitus hänen kotikaupungilleen. Lavashowssa nähtiin myös uutta materiaalia Pharrell Williamsin tuottamalta singleltä, jota esitettiin Playboi Cartin kanssa. Konsertti oli itsessään evoluutio The Weekndin edellisestä After Hours Til Dawn -kiertueesta, ja mukana oli muun muassa massiivinen videoseinä, häikäisevä valoshow ja maailmanlaajuinen YouTube-livelähetys.

Musiikillinen uudelleensyntyminen

Uusi albumi Hurry Up Tomorrow on Tesfayen ”kolminaisuuden” viimeinen osa, joka alkoi menestyslevyillä After Hours ja Dawn FM. Kolmas osa syventyy entistä enemmän eksistentialistisiin teemoihin, joissa artisti käsittelee omaa mielenterveyttään ja taiteellista kasvuaan. Billboardille antamassaan haastattelussa Tesfaye kertoi São Paulon olevan erityisen tärkeä paikka uuden levyn syntyprosessissa, sillä siellä hän sävelsi levyn keskeisen kappaleen, jota hän kutsuu leikkisästi ”Frankensteiniksi” sen monipuolisten äänimaisemien vuoksi.

– Brasilian yleisö on jotain, mitä on vaikea kuvailla sanoin, Tesfaye hehkuttaa Billboardin haastattelussa.

– Heidän energiansa lavan edessä muistuttaa minua siitä, miksi aloin tehdä musiikkia: yhteyden takia. Aion elää loppuelämäni tietäen sen.

Hurry Up Tomorrow -albumin kansikuva.

Mielenterveys ja artistin haavoittuvuus

Vaikka Tesfaye on yksi maailman suosituimmista artisteista, hänen menestyksensä ei ole suojannut häntä mielenterveyden haasteilta.

– Ajattelen luovuttamista päivittäin, mutta löydän myös tarkoituksen joka päivä, hän kertoo rehellisesti Billboardille.

Tesfaye on usein käsitellyt musiikissaan masennusta ja ahdistusta, ja hänen suhteensa uskontoon ja musiikkiin on ollut keskeinen selviytymiskeino näissä vaikeissa hetkissä. Tesfaye myöntää avoimesti, että ahdistuskohtaukset ovat edelleen osa hänen elämäänsä.

– Olen oppinut hallitsemaan sitä, mutta se on jotain, mitä en voi paeta.

Vaikka uusi albumi vasta avaa ovia artistin uudelle aikakaudelle, yksi asia on selvä: The Weekndin musiikkitrilogian kolmas osa on tulossa tarjoten kuulijoilleen mahdollisuuden reflektoida omia demonejaan levyn kautta.

Uuden ajan alku

The Weekndin Hurry Up Tomorrow -aikakausi on kuitenkin vasta alkanut, vaikka artistin viimeisin After Hours Til Dawn -kiertue on vielä Australiassa meneillään.

Alta voit katsoa videoilmoituksen, jota säestää dramaattinen ja itsereflektiivinen lausuntojen sarja, joka on täynnä viittauksia hänen kappaleidensa sanoituksiin, taustallaan yhtä dramaattinen sinfoninen musiikki.