Taylor Swift ohitti Rihannan – maailman rikkain naispuolinen muusikko

Taylor Swift ja linnut. Taylor Swift ohitti Rihannan.
Taylor Swiftin omaisuus on kasvanut merkittävästi Eras-kiertueen tuotoilla, joita on arvioitu kertyneen 600 miljoonaa dollaria.
Universal Music

Taylor Swift ohitti Rihannan ja nousi maailman rikkaimmaksi naispuoliseksi muusikoksi, kun hänen omaisuutensa kasvoi Eras-kiertueen huiman menestyksen myötä 1,6 miljardiin dollariin.

Taylor Swift on virallisesti maailman rikkain naispuolinen muusikko, ja hänen omaisuutensa on nyt arvioitu huikeaan 1,6 miljardiin dollariin. Saavutus nosti Swiftin Rihannan edelle, joka aiemmin piti hallussaan tätä titteliä omaisuudellaan, joka koostuu pitkälti Fenty Beauty -kosmetiikkabrändistä ja Savage X Fenty -alusvaatemerkin osuuksista.

Lue myös: Rihanna ja Diesel julkaisivat eksklusiivisen yhteistyömalliston

Miljardiluokkaan Eras-kiertueen siivittämänä

Swiftin omaisuus on kasvanut merkittävästi hänen massiivisen Eras Tour -kiertueensa ansiosta, jonka tuottojen arvioidaan olevan noin 600 miljoonaa dollaria. Lisäksi hänen musiikkikataloginsa arvo on myös huimat 600 miljoonaa. Swift on ensimmäinen muusikko, joka on noussut miljardöörien joukkoon pääasiassa musiikkinsa ja live-esiintymistensä tuottamien tulojen avulla.

Rihannan, 36, omaisuus puolestaan on tällä hetkellä noin 1,4 miljardia dollaria. Suurin osa hänen varallisuudestaan tulee Fenty Beauty -kosmetiikkayrityksestä ja Savage X Fenty -alusvaatemerkin osuuksista, eikä niinkään musiikista. Rihannalla on kuitenkin 14 Billboard Hot 100 -listan ykköshittiä, mikä tekee hänestä yhden menestyneimmistä artisteista musiikillisesti.

Musiikkimaailman miljardöörien kerma

Vaikka Swift on noussut naispuolisten muusikoiden kärkeen, musiikkimaailman rikkain henkilö on edelleen Jay-Z, jonka omaisuuden arvioidaan olevan noin 2,5 miljardia dollaria. Jay-Z:n varallisuus tulee pääosin hänen omistuksistaan alkoholialalla, kuten Armand de Brignac -samppanjabrändin ja D’Usse-konjakin osuuksista, jotka hän on myynyt osittain merkittävillä summilla.

Muita merkittäviä nimiä miljardöörien joukossa ovat Bruce Springsteen, jonka omaisuuden arvioidaan olevan 1,2 miljardia dollaria, pitkälti hänen musiikkikataloginsa myynnin ansiosta.

Swiftin asema maailman vaikutusvaltaisimpien joukossa

Swiftin varallisuuden kasvaessa on myös hänen vaikutusvaltansa kasvanut. Forbes nimesi hänet maailman viidenneksi vaikutusvaltaisimmaksi naiseksi vuonna 2023, mikä tekee hänestä viihdemaailman korkeimmalle sijoittuneen henkilön tällä listalla. Tämä heijastelee hänen valtavaa vaikutustaan paitsi musiikkiin, myös politiikkaan ja talouteen, erityisesti hänen Eras Tour -kiertueensa vaikutuksista paikallistalouksiin.

Vaikka Swift on tällä hetkellä tauolla kiertueestaan, hän valmistautuu jatkamaan Eras Tour -esityksiään lokakuussa Miamissa.

Lue lisää päivän ajankohtaisimmista musiikkiuutisista ja pysy ajan tasalla!

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Forbes (@forbes) jakama julkaisu

Lähteet: Billboard, Forbes