Täydellinen ajoitus? Lukas Leon vihjailee paluusta juuri Gettomasan tauon aikana

Lukas Leon Pimee-albumin promokuvassa. Lukas Leon vihjailee paluusta juuri Gettomasan tauon aikana.
Sattumaa vai täydellinen ajoitus? Lukas Leon vihjailee paluusta Gettomasan jäädessä määrittelemättömälle tauolle.
Asko Keinonen

Lukas Leon vihjailee paluusta mystisillä somepäivityksillään, ja ajankohta ei voisi olla kiinnostavampi – juuri kun Gettomasa on vetäytynyt tauolle. Onko suomiräpin kentällä tilaa uudelle hallitsijalle? Jäämme odottamaan innolla, mitä seuraavaksi tapahtuu.

Suomalaisen rap-musiikin huipulle noussut artisti, Lukas Leon, näyttää olevan valmiina tekemään odotetun paluun pitkän hiljaiselon jälkeen. Artistin viimeisimmät julkaisut Instagramissa ja TikTokissa ovat herättäneet ihmisten kiinnostuksen. Videolla Lukas kääntyy kasvot kohti kameraa, ja videon kuvaustekstissä lukee vain: ”Oisko aika?” – oletettavasti mystinen viesti viittaa mahdolliseen uuteen musiikkiin. Edellisen kerran Lukas Leonilta kuultiin uutta musiikkia vuonna 2021, kun hän julkaisi albuminsa Pimee, mutta sen jälkeen artisti on ollut hiljaisuudessa. Nyt Lukas Leon näyttää olevan valmis palaamaan suomiräpin parrasvaloihin.

Viimeinen vilahdus Lukas Leonin räpeistä

Ennen tätä potentiaalista paluuta Lukas Leon nähtiin viimeksi vuoden 2022 lopussa Off The Booth -videosarjassa, jossa räppärit esittelevät freestyle-taitojaan. Sarja on saavuttanut mainetta suomiräpin skenessä, ja Lukas Leonin esiintyminen siinä oli viimeinen kerta, kun hänen räppejään on kuultu julkisesti. Off The Booth -video antoi viestin siitä, että vaikka uusia julkaisuja ei ole tullut ja hiljaisuutta on ollut, Lukas Leonin taidot ovat yhä tallella.

Gettomasan tauko – Uusi mahdollisuus Lukas Leonille?

Lukas Leonin paluu osuu mielenkiintoiseen ajankohtaan, sillä toinen suomiräpin kärkinimi, Gettomasa, on jäänyt määrittelemättömälle tauolle. Gettomasan vetäytyminen avaa kenttää uusille nimille tai vanhoille tähdille, kuten Lukas Leonille, ottaa paikkansa takaisin huipulla. Masa on dominoinut suomiräppiä viime vuosina, mutta hänen poissaolonsa jättää aukon, jonka täyttäminen saattaa olla juuri se hetki, jota Lukas Leon on odottanut.

Lukas Leonin ja Gettomasan välinen biiffi vuosina 2020 ja 2021 teki molemmista suomiräpin puhutuimpia nimiä. Biiffi alkoi Lukas Leonin YouTube-sarjan yhteydessä Lukas Leon vs. MC Kajo -videolla eskaloituen, kun Gettomasa vastasi dissibiisillään Veli mä vannon. Lukas Leon ei jättänyt asiaa siihen, vaan julkaisi vastineen nimeltä Gekkomasa, mikä herätti valtavasti keskustelua kuuntelijoiden keskuudessa. Tämän jälkeen pihvin viimeisen maistiaisen antoi Gettomasa kappaleellaan Istu. Biiffi kuitenkin sovittiin lopulta molempien osapuolten toimesta, mutta kilpailuhenki jätti jälkensä suomiräppiin.

Lue myös: Gettomasa vetäytyy keikkalavoilta – Tänään viimeinen mahdollisuus nähdä suomiräpin huippunimi livenä

Onko nyt Lukas Leonin aika?

Lukas Leonin aiempi ura on täynnä menestystä. Hänen debyyttialbuminsa Simba nousi suoraan Suomen virallisen albumilistan kärkeen vuonna 2018, ja single XTC striimasi triplaplatinaa. Hänen kilpailuhenkinen asenteensa ja yhteistyönsä Cheekin kanssa nostivat hänet suomiräpin kärkinimeksi. Nyt, kun suomiräpin kenttä on avoin ja Gettomasan jäätyä tauolle, Lukas Leonin mahdollinen paluu voi merkitä uutta kulta-aikaa suomiräpille.

Onko Lukas Leon valmis ottamaan paikkansa takaisin ja täyttämään sen aukon, jonka Gettomasan vetäytyminen on jättänyt? Vastaus saattaa olla lähellä, ja artistin kryptinen viesti ”Oisko aika?” vihjaa siihen, että jotain suurta on tulossa. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan.