Tältä kuulostaa, kun suomiräppärit ja folk-laulaja yhdistävät voimansa

Hazard ja Hugo Toosi poseeraavat kameraa kohti.
Hazard ja Hugo Toosi muodostavat yhdessä 6kulma!-yhtyeen.
Aarni Artemjeff

Suomiräpin ja folkin ainutlaatuinen yhdistelmä soi uudessa Moido!-kappaleessa, jossa 6kulma!:n energinen flow kohtaa Kari Tapiirin melankolisen kertosäkeen.

6kulma! ja Kari Tapiiri yhdistävät taitonsa uuden Moido!-singlen kertosäkeessä, joka julkaistiin perjantaina 16. elokuuta 2024. Single toimii viimeisenä maistiaisena 6kulma!:n tulevalta Kill Your Idol -albumilta, jonka julkaisua odotetaan syksyllä 2024.

Moido! on kesän haikea jäähyväislaulu, joka vie kuulijansa pitkien, lämpimien kesäiltojen muistoihin. Kappaleen tunnelman kruunaa Kari Tapiirin melankolinen kertosäe, joka tuo mukaan syvyyttä ja tunnetta. Aiemmat singlejulkaisut ovat jo osoittaneet, että tuleva albumi poikkeaa monipuolisella soundillaan modernin suomiräpin valtavirrasta, ja Moido! jatkaa tätä linjaa.

6kulma!:n jäsenet Hugo Toosi ja Hazard avasivat biisin taustoja ja sen syntyprosessia.

– Biisi käsittelee irtipäästämistä. Sen voi tulkita monella tavalla – ihmissuhteen päättymisestä riippuvuudesta toipumiseen. Kertoja on oivaltanut, että joskus on parempi olla yksin kuin onnettomassa suhteessa, ja mieluummin kotona kuin huonoilla jatkoilla, Hugo Toosi kertoo.

Hänen mukaansa Kari Tapiirin yhteistyö oli luonnollinen valinta, sillä artistin omat teemat käsittelevät samoja aiheita.

Hazard puolestaan paljastaa, että biisin työstövaiheessa se sai projektinimen ”diskoon”, mikä herätti hänessä nostalgiaa.

– Ajattelin, että yhdistelen biisillä eri diskoympäristöjä ja niissä koettuja hetkiä. Tapiirin kertosäe tuo lopullisen silauksen biisiin, Hazard kuvailee.

Kill Your Idol -albumin julkaisu syksyllä tuo lisää uutta ja odotettua materiaalia suomiräpin ystäville. Moido! toimii täydellisenä alkupalana sille, mitä tuleman pitää.