Snoop Doggin murhasyyte vuodelta 1993 piilotettiin – rikosrekisteri sinetöitiin

Snoop Dogg kauluspaita päällä. Snoop Doggin murhasyyte vuodelta 1993 piilotettiin.
Snoop Doggin 1993 julkaistu kappale "Murder Was The Case" sai nimensä oikeasta murhasyytteestä, vaikka itse biisin tarina on täysin fiktiivinen.
Snoop Dogg

Snoop Doggin murhasyyte piilotettiin oikeuden päätöksellä lähes 30 vuotta syytteiden nostamisen jälkeen. Vuonna 1993 tapahtuneesta henkirikoksesta vapautettu rap-tähti on nyt virallisesti saanut menneisyytensä suurimman kohun pois julkisuudesta, kun hänen rikosrekisterinsä sinetöitiin.

Rap-legenda Snoop Dogg on onnistunut jättämään taakseen yhden uransa kohutuimmista hetkistä, kun hänen vuonna 1993 saama murhasyytteensä on virallisesti sinetöity. Oikeuden päätös tuli helmikuussa 2024, mikä piilottaa syytteen julkisuudelta ja estää sen näkymisen taustatarkistuksissa esimerkiksi työpaikkojen, asumisen tai koulutuksen yhteydessä.

Snoop, oikealta nimeltään Calvin Cordozar Broadus Jr., ja hänen henkivartijansa McKinley Lee joutuivat oikeuteen vuonna 1996 syytettyinä Philip Woldemariamin, jengiläisen, ampumisesta Los Angelesin Palms’ Woodbine -puistossa. Syyttäjien mukaan Snoop ajoi autoa, josta tappava laukaus ammuttiin, mutta hänet ja Lee vapautettiin kaikista syytteistä. Oikeudenkäynti oli iso uutinen ja lisäsi huomattavasti tuolloin vielä nousevan räppärin mainetta.

Lue myös: Snoop Dogg vihjailee kiertueesta Dr. Dren kanssa – uusi albumi julkaistaan pian!

Pitkä tie oikeudesta voittoon

Oikeudenkäynnin aikana Snoop jatkoi uraansa ja julkaisi esikoisalbuminsa, mikä nosti hänet laajempaan julkisuuteen. Syytteistä vapautumisensa jälkeen hän kertoi Los Angeles Timesille, kuinka helpottunut hän oli päätöksestä.

– He tekivät oikean päätöksen, tiedätkö mitä tarkoitan?, Snoop kommentoi tuolloin.

Hän kuvaili, kuinka oikeusprosessi oli vaikuttanut hänen elämäänsä 2,5 vuoden ajan, ja kertoi huolestaan siitä, saisiko hän olla mukana kasvattamassa poikaansa.

Snoopin ja hänen henkivartijansa vapautus ei kuitenkaan ollut ainoa kohu hänen urallaan. Vuosien varrella hän on ollut osallisena lukuisissa oikeudellisissa kiistoissa, mutta on onnistunut nousemaan yhdeksi maailman tunnetuimmista ja menestyneimmistä räppäreistä.

Uusi alku ja vanhat haamut

Vaikka syyte sinetöitiin vasta helmikuussa 2024, Snoop on jo pitkään tehnyt töitä puhdistaakseen mainettaan. Hänen ja hänen perheensä elämäntarina on ollut usein esillä mediassa. Esimerkiksi Snoop ja hänen pitkäaikainen kumppaninsa Shante Broadus ovat olleet naimisissa vuodesta 1997 ja heidän suhteensa on kestänyt niin nousut kuin laskutkin.

Seuraavaksi Snoopilla on edessään uusi musiikillinen haaste, kun hänen odotettu yhteistyöalbuminsa Dr. Dren kanssa on pian määrä julkaista.

Lue lisää päivän ajankohtaisimmista musiikkiuutisista ja pysy ajan tasalla!

Lähteet: Daily Mail, TMZ