Snoop Dogg paljastaa: Pharrellin neuvo muutti näkemykseni naisista

Pharrell ja Snoop Dogg istumassa portailla. Snoop Dogg paljastaa: Pharrellin neuvo muutti näkemykseni naisista.
Yhteistyö vuonna 2002 Pharrell Williamsin kanssa avasi Snoop Doggille uuden näkökulman naisiin.

Snoop Dogg paljastaa, kuinka Pharrell Williams auttoi häntä muuttamaan uransa suuntaa ja suhtautumistaan naisia kohtaan. Räppärin mukaan Williamsin neuvo sai hänet tarkastelemaan lyriikoitaan uudesta, kunnioittavammasta näkökulmasta, mikä vaikutti merkittävästi hänen myöhempään uraansa.

Kansainvälisesti tunnettu 52-vuotias rap-artisti Snoop Dogg kertoo, kuinka hänen uransa puolivälissä tapahtunut muutos auttoi häntä tarkastelemaan naisiin liittyviä lyriikoitaan uudesta näkökulmasta. Muutos ei tullut yksin, vaan suuri merkitys oli hänen yhteistyökumppanillaan ja ystävällään Pharrell Williamsilla. Uusi suunta auttoi Snoop Doggia jättämään taakseen aiemmat naisia alentavat sanat ja tuomaan esille enemmän kunnioitusta lyriikoissaan.

”Gangsta-mentaliteetista kasvuun”

Snoop Dogg kertoi People-lehdelle, että hänen uransa alussa hän oli jumissa tietynlaisessa ”gangsta”-kuvassa, mikä rajoitti hänen taiteellista kasvuaan.

– Yritin pitää asiat gangstana ja miellyttää kotikulmien väkeä, hän toteaa.

Tämä kuitenkin esti häntä kehittymästä artistina ja laajentamasta yleisöään.

Vuonna 1999 Snoop perusti oman labelinsa, Doggystyle Recordsin, mutta oikea muutos tuli vasta 2002, kun hän teki yhteistyötä Pharrelin kanssa albumillaan Paid tha Cost to Be da Boss. Yhteistyön aikana Williams haastoi Snoopin tarkastelemaan naisia koskevia lyriikoitaan uudella tavalla.

Kunnioitus naisia kohtaan

Snoop myöntää, että hänen varhaisemmat kappaleensa sisälsivät usein naisia alentavia sanoja. Kappaleet, kuten Beautiful, joka oli Williamsin idea, edustivat uutta suuntaa.

– Pharrell pakotti minut tekemään sen kappaleen, Snoop paljastaa.

– En olisi koskaan tehnyt sellaista biisiä 90-luvulla, mutta hän avasi silmäni naispuolisten perheenjäsenteni kautta.

Oivallus sai hänet muuttamaan suhtautumistaan ja luomaan musiikkia, joka kunnioitti naisia sen sijaan, että käyttäisi halventavia ilmaisuja.

Pharrellin suora kysymys, milloin Snoop aikoo näyttää naisille rakkautta ja arvostusta sanoituksissaan, pysäytti räppärin.

– Olin ollut kova heitä kohtaan, hän toteaa.

– Pharrell auttoi minua näkemään asiat eri tavalla ja löysin uuden tavan ilmaista itseäni.

Pitkä ura ja uuden sukupolven ohjaaminen

Snoop Dogg kertoo, että hänen äänenkäyttönsä on yksi tärkeimmistä tekijöistä hänen uransa kestävyydessä.

– Pidän huolta äänestäni juomalla paljon teetä, hän sanoo.

– Olen aina ollut oma itseni, ja mielestäni se on lohduttavaa kuuntelijoille – ääneni on säilynyt samana vuosien varrella, rentona ja pehmeänä.

Nykyään Snoop Dogg jakaa oppinsa ja elämänkokemuksensa nuoremmille artisteille The Voice -ohjelmassa, jossa hän toimii valmentajana.

– Aion olla valmentaja, joka välittää aidosti ja puhuu totta, Snoop sanoo.

– Omat kokemukseni toimivat oppaana siihen, miten ohjaan muita.

Pharrell Williamsin antama neuvo jätti syvän vaikutuksen Snoop Doggiin, ja se on ollut merkittävä osa hänen kasvuaan artistina ja ihmisenä. Nyt hän haluaa jakaa näitä oppeja seuraavalle sukupolvelle – ei pelkästään musiikin, vaan myös elämänkokemusten kautta.