Sini Sabotage lopettaa musiikkiuransa toistaiseksi – paljasti päätöksensä podcastissa

Sini Sabotage makaa lattialla. Sini Sabotage lopettaa musiikkiuransa toistaiseksi.
Vaikka Sini Sabotage rakastaa esiintymistä, hän ei aio jatkaa musiikin tekemistä, jos se tekee hänet onnettomaksi.
Mona Salminen

Sini Sabotage lopettaa musiikkiuransa toistaiseksi. Hän paljasti päätöksensä Cheers to Ugly Me -podcastissa, jossa hän käsitteli Uuden musiikin kilpailun (UMK) herättämiä tunteita ja vertasi suhdettaan musiikkibisnekseen väkivaltaiseen parisuhteeseen.

Rap-artisti Sini Sabotage on ilmoittanut lopettavansa musiikkiuransa ainakin toistaiseksi. Hän kertoi päätöksestään Cheers to Ugly Me -podcastissa, jota hän juontaa yhdessä somevaikuttaja Sergey Hilmanin kanssa. Päätöksen taustalla on Uuden musiikin kilpailu (UMK), jossa Sabotage sijoittui viimeiseksi kappaleellaan Kuori mua. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

– Mä olin jo kerran, just ennen UMK:ta, päästänyt irti siitä, että mä en tee musaa. Mulla oli tosi hyvä olla. Mä olin jo sinut sen kaa, Sabotage kertoo podcastissa.

UMK-kilpailu herätti Sabotagessa vanhoja, vaikeita tunteita. Hän vertaa suhdettaan viihde- ja musiikkibisnekseen sanoen, että se on ollut kuin ’väkivaltainen parisuhde’.

– Aina silleen, että ’tuu vielä vähän tänne näin, meillä oli niin kivaa yhdessä’, Sabotage kuvailee tuntemuksiaan.

Keikkakiertue lääkittynä

UMK:n jälkeen Sabotage anoi keikkamyyjältään, ettei häntä pakotettaisi kiertueelle. Hän kuitenkin päätyi tekemään kiertueen, mutta kertoo olleensa ”vahvasti lääkittynä”.

– Mä huutoitkin, että älkää pliis pakottako mua tonne kiertueelle, Sabotage muistelee podcastissa.

Vaikka hän rakastaa esiintymistä, hän ei aio jatkaa musiikin tekemistä, jos se tekee hänet onnettomaksi.

– Mä en missään nimessä sano, että mä en tule ikinä tekemään musaa, koska mä rakastan esiintymistä ja musan tekemistä. Mutta jos se tekee onnettomaksi, niin ei sitä kannata tehdä, hän lisää.

UMK:n ongelmat esillä

Sabotage kritisoi myös UMK:n toteutusta ja nosti esille, että kilpailussa tehtiin useita valintoja artistien kustannuksella. Hän nosti esiin esimerkiksi näyttelijä Pilvi Hämäläisen esityksen, joka tuli nauhalta, vaikka artistien tuli laulaa livenä.

– Siinä missä tekoäly pitää merkitä, niin mun mielestä tää pitäis ihan samalla lailla, Sabotage totesi podcastissa.

Sergey Hilman komppaa häntä todeten:

– Ei perusihminen osaa ajatella, että tää oli playback ja toi ei oo playback, vaan se on, että tää on paska laulaja ja toi on hyvä laulaja.

Sabotage jäi UMK-kilpailun jumboksi, mutta häntä pyydettiin siitä huolimatta juontajan koekuvauksiin seuraavaa vuotta varten. Hän kieltäytyi kohteliaasti.

– En mä haluu olla osa tommosta, hän sanoo podcastissa.

Sini Sabotage nousi julkisuuteen vuonna 2013 hitillään Levikset repee. UMK-kilpailu ja sitä seuranneet tapahtumat ovat kuitenkin saaneet hänet harkitsemaan musiikkiuraansa uudelleen.