Selena Gomez miljardööriksi – Kauneusbrändi siivitti nuoren tähden menestykseen

Selena Gomez poseeraa kameraa kohti. Selena Gomez miljardööriksi.
Selena Gomezin tähdittämän Only Murders in the Building -sarjan viides kausi on juuri vahvistettu.
Universal Music

Selena Gomez miljardööriksi – 1,3 miljardin dollarin omaisuuden taustalla on hänen menestyksekäs Rare Beauty -kosmetiikkabrändinsä sekä useat muut liiketoimet ja brändiyhteistyöt. Entinen Disney-tähti on nyt yksi nuorimmista naispuolisista miljardööreistä, jonka ura ulottuu musiikin, näyttelemisen ja yrittäjyyden alueille.

Selena Gomez on liittynyt maailman nuorimpien miljardöörien listalle. Yhdysvaltalaisen näyttelijän, laulajan ja yrittäjän omaisuuden arvo on noussut 1,3 miljardiin dollariin, kertoo Bloomberg. Suurin osa Gomezin varallisuudesta on peräisin hänen Rare Beauty -kosmetiikkamerkistään, joka lanseerattiin vuonna 2019.

Rare Beauty on noussut viraalihitiksi erityisesti nuorten ja sosiaalisen median vaikuttajien keskuudessa. Yhtiön myynti ylsi 400 miljoonaan dollariin viimeisen 12 kuukauden aikana helmikuuhun mennessä. Kauneusbrändi kattaa 81,4 prosenttia Gomezin omaisuudesta, mutta hänen taloudellinen menestyksensä perustuu myös muihin liiketoimiin ja kiinteistöomistuksiin sekä musiikki- ja näyttelijätuloihin.

Gomez on myös perustajajäsen Wondermind-mielenterveysalustalla, joka on yksi hänen monista projekteistaan. Hän on kertonut, että jokaisella sopimuksella, johon hän ryhtyy, täytyy olla ”hyväntekeväisyysaspekti tai yhteys mielenterveyteen”, mikä ilmentää hänen sitoutumistaan mielenterveystyöhön. Lisäksi Gomez on perustanut Rare Impact Fund -rahaston, jonka tavoitteena on kerätä 100 miljoonaa dollaria mielenterveyspalvelujen saatavuuden parantamiseksi.

Harvinaista menestystä ja miljardin dollarin unelma

Vaikka Gomez tunnetaan erityisesti musiikistaan ja rooleistaan, kuten Emmy-ehdokkuuden saaneessa Only Murders in the Building -sarjassa, hänen suurin taloudellinen menestyksensä tulee kosmetiikka-alalta. Useat suuret brändiyhteistyöt, kuten 30 miljoonan dollarin sopimus Puman kanssa ja 10 miljoonan dollarin diili Coachin kanssa, ovat olleet merkittäviä tulonlähteitä.

Kauneusalan lisäksi Gomez on ollut aktiivinen myös Instagramissa, jossa hänellä on yli 424 miljoonaa seuraajaa, tehden hänestä yhden maailman seuratuimmista naisista. Seuraajakunta on ollut ratkaiseva tekijä hänen liiketoiminnassaan, sillä Rare Beauty on onnistunut houkuttelemaan suuren asiakaskunnan Gomezin vahvan sosiaalisen median näkyvyyden avulla. Tämä asettaa hänet samaan joukkoon julkkiskauneusbrändien kanssa, joita johtavat muun muassa Rihanna ja Kardashianit.

Lue myös: Rihanna on Diorin uusi kasvo – ikoninen J’adore-hajuvesi saa uuden lähettilään

Monipuolinen ura ja paluu juurille

Vaikka hänen viimeinen soolokiertueensa oli vuonna 2016 ja uusin albuminsa julkaistiin vuonna 2020, Gomez on pysynyt aktiivisena mediassa. Hän on esiintynyt sekä näyttelijänä että vastaavana tuottajana Only Murders in the Building -sarjassa, jonka viides tuotantokausi on jo varmistettu. Sarja on saanut laajaa arvostusta ja ansainnut Gomezilla hänen ensimmäisen Emmy-ehdokkuutensa komediasarjan parhaasta naispääosasta.

Gomez valmistautuu myös palaamaan juurilleen Disney Channelin suosikkisarjan Wizards of Waverly Placen jatko-osassa, jonka odotetaan ilmestyvän lokakuussa. Uusi tuotanto tuo hänet takaisin sarjaan, joka alun perin teki hänestä teinitähden ja pohjusti tietä hänen myöhemmälle menestykselleen.

Selena Gomezin nousu miljardööriksi on osoitus hänen monipuolisesta lahjakkuudestaan ja kyvystään muuntaa maineensa menestykseksi liiketoiminnassa, erityisesti kauneus- ja mielenterveysalalla. Hänen tarinansa jatkaa inspiroimista, ja tulevat projektit näyttävät, miten hän aikoo hyödyntää uutta taloudellista asemaansa positiivisiin tarkoituksiin.

Alta voit katsoa viidennen kauden saavan Only Murders in the Building -sarjan virallisen ensimmäisen trailerin, mikäli kyseinen sarja sattuu houkuttelemaan.