Sean Kingston ja hänen äitinsä syytettynä miljoonahuijauksesta – vuosikymmenten vankeus uhkaa

Sean Kingston nojaa puukylttiin puhuen samalla puhelimeen.
Sean Kingston muistetaan vuonna 2007 julkaistusta Beautiful Girls -jättihitistään.

Laulaja Sean Kingston ja hänen äitinsä Janice Turner ovat joutuneet oikeuden eteen vakavien petossyytteiden vuoksi. Parivaljakkoa syytetään yli miljoonan dollarin arvoisista petoksista, jotka voivat johtaa vuosikymmenten vankeustuomioon. Syytettyjen väitetään huijanneen luksustavaroiden myyjiä väärennetyillä maksutiedoilla.

Takavuosien hittiartisti Sean Kingston, 34, ja hänen 61-vuotias äitinsä Janice Turner ovat joutuneet oikeuden eteen syytettyinä yli miljoonan dollarin arvoisesta petoksesta. Heitä syytetään salaliitosta ja viidestä petoksesta, ja heitä voi odottaa jopa 20 vuoden vankeustuomio, mikäli valamiehistö toteaa heidät syyllisiksi.

Huijauksen yksityiskohdat

Syyttäjäviraston mukaan kaksikko osallistui suunnitelmaan, jonka tarkoituksena oli huijata huippuluokan erikoisajoneuvojen, korujen ja muiden arvokkaiden tavaroiden myyjiä käyttämällä vilpillisiä asiakirjoja. Väitetään, että he esittivät maksaneensa tavaroista elektronisilla rahansiirroilla, joita ei kuitenkaan todellisuudessa ollut suoritettu. Näillä petoksilla he kerryttivät yli miljoonan dollarin arvosta omaisuutta.

Arvokkaiden tavaroiden varastaminen

Yhdysvaltain syyttäjänvirasto kertoo, että Kingstonin ja Turnerin petokset ulottuivat lokakuusta 2023 maaliskuuhun 2024. Tänä aikana he varastivat lähes puolen miljoonan dollarin arvosta koruja, 160 000 dollaria Cadillac Escalade -jälleenmyyjältä, 86 000 dollaria räätälöityjen sänkyjen valmistajalta ja yli 200 000 dollaria Bank of Americalta sekä First Republic Bankilta.

Pidätykset ja oikeuden käsittely

SWAT-ryhmä pidätti Turnerin toukokuussa 2024 ratsian yhteydessä Kingstonin vuokraamassa kartanossa Fort Lauderdalessa, Floridassa. Kingston itse pidätettiin samana päivänä Kalifornian Mojaven autiomaassa sijaitsevalla Fort Irwinin armeijan tukikohdalla, jossa hän esiintyi.

Kingstonin asianajaja on todennut, että he aikovat puolustaa syytettyjä voimakkaasti ja ovat luottavaisia myönteisen ratkaisun suhteen. Kingston on aiemmin väittänyt olevansa yhteistyössä muun muassa laulaja Justin Bieberin kanssa saadakseen yrityksiä luovuttamaan tavaroita ilman ennakkomaksua.

Aikaisemmat rikokset ja tuleva oikeudenkäynti

Sean Kingston on tunnettu kappaleestaan Beautiful Girls, joka nousi listojen kärkeen vuonna 2007. Hän on myös tehnyt yhteistyötä Justin Bieberin kanssa kappaleessa Eenie Meenie. Kingston ja Turner ovat saaneet oikeudelta luvan jatkaa vapaalla jalalla, mutta heidän on maksettava huomattavat takuusummat: Kingstonin takuu on 10 000 dollaria ja Turnerin 5 000 dollaria. Heidän seuraava oikeuden istuntonsa on määrä pitää elokuun 9. päivä.