Sean ”Diddy” Combsin oikeudenkäynti käynnistyy toukokuussa – pysyy vangittuna siihen asti

Diddy mikissä. Sean "Diddy" Combsin oikeudenkäynti käynnistyy toukokuussa – pysyy vangittuna siihen asti.
Diddy ei päässyt vapaaksi edes 50 miljoonan takuita vastaan.
Shamsuddin Muhammad

Sean ”Diddy” Combsin oikeudenkäynti seksikauppasyytteistä alkaa toukokuussa 2025, ja hän pysyy vangittuna siihen asti. Tuomari on hylännyt useat takuuspyynnöt, sillä Combsin katsotaan olevan vaaraksi yhteisölle ja todistajien turvallisuudelle.

Hiphop-moguli Sean ”Diddy” Combs joutuu odottamaan toukokuussa alkavaa oikeudenkäyntiään vankilassa, sillä hänen viimeisinkin yrityksensä saada takuita kaatui tuomioistuimessa. New Yorkin liittovaltion tuomari Arun Subramanian määräsi oikeudenkäynnin alkamaan 5. toukokuuta 2025, ja Combsin odotetaan pysyvän vangittuna Metropolitan Detention Centerissä Brooklynissa siihen asti.

Combs, 54, pidätettiin syyskuussa liittovaltion syytteiden perusteella, jotka koskevat muun muassa ihmiskauppaa ja prostituutioon houkuttelua. Hän on kiistänyt kaikki syytteet ja pysyy vangittuna, koska tuomarit ovat katsoneet hänen olevan vaaraksi yhteisölle sekä todisteiden väärentämisen riskin. Yhdysvaltain syyttäjänvirasto on esittänyt useita todisteita, mukaan lukien elektronisia laitteita, jotka on takavarikoitu Combsin kodeista Miamissa ja Los Angelesissa.

Lue myös: Tupac Shakurin perhe palkkasi huippujuristin selvittämään Diddyn yhteyksiä murhaan

Combsin asianajajat vaativat oikeudenmukaista käsittelyä

Combsin puolustus on yrittänyt saada hänet vapaaksi useaan otteeseen, mutta heidän 50 miljoonan dollarin takuita ja kotiarestia koskeva ehdotuksensa on torjuttu. Asianajajat ovat väittäneet, että tapaus on saanut kohtuuttomasti ”sensaatiohakuisuutta”, joka on vaikuttanut tuomarien päätöksiin. Combsin äiti Janice Combs oli myös paikalla torstaina pidetyssä oikeuskäsittelyssä, jossa asianajajat esittivät jälleen takuita, mutta ne hylättiin.

Puolustuksen mukaan hallitus on syyllistynyt todisteiden vuotamiseen. He viittaavat CNN:n julkaisemaan videoon vuodelta 2016, jossa Combs nähtiin pahoinpitelevän entistä tyttöystäväänsä, laulaja Casandra ”Cassie” Venturaa. Puolustuksen mukaan video on vahingoittanut Combsin mahdollisuuksia oikeudenmukaiseen oikeudenkäyntiin, mutta syyttäjät kiistävät hallituksen vuotaneen videon.

Lue myös: Diddyn äiti puolustaa poikaansa – ”Hän ei ole se hirviö, joksi he ovat hänet maalanneet”

Syytteet ja mahdolliset lisäsyytökset

Combsia vastaan on nostettu raskaita syytteitä, jotka liittyvät vuosia kestäneisiin väitettyihin väärinkäytöksiin. Syytteiden mukaan hän käytti hyväkseen ja manipuloi naisia seksuaalisiin tarkoituksiin ja varmisti hiljaisuuden kiristyksen ja väkivallan, kuten sieppausten ja pahoinpitelyjen, avulla. Yhdysvaltain avustava syyttäjä Emily Johnson totesi torstain oikeudenkäynnissä, että tapausta voidaan mahdollisesti laajentaa uusilla syytteillä tai syytetyillä, mikä saattaa lisätä oikeudenkäynnin kestoa.

Combsin oikeusjuttu on saanut huomattavaa huomiota, sillä hänen ympärillään pyörivät syytökset ovat monimutkaisia ja sisältävät myös useita siviilikanneita. Näihin lukeutuu esimerkiksi Cassie Venturan 30 miljoonan dollarin kanne, joka ratkaistiin nopeasti ilman myönnytystä. Muita siviilikanneita on tullut muun muassa tuottaja Rodney ”Lil Rod” Jonesilta, joka on syyttänyt Combsia seksityöntekijöihin liittyvästä pakottamisesta.

Combs on edelleen kiistänyt kaikki häntä vastaan esitetyt väitteet ja syytteet.

Lue lisää päivän ajankohtaisimmista musiikkiuutisista ja pysy ajan tasalla!

Lähteet: AP News, Forbes