Sean ”Diddy” Combsin nousu ja tuho paljastetaan uudessa dokumenttisarjassa

Sean "Diddy" Combsin nousu ja tuho
Suositusta hiphop-mogulista, Sean "Diddy" Combsista, näyttää olevan tekeillä tällä hetkellä ainakin kaksi dokumenttisarjaa.

Sean ”Diddy” Combsin nousu ja tuho on uuden, vuonna 2025 julkaistavan dokumenttisarjan keskiössä, joka pureutuu hiphop-mogulin uraan ja hänen kohtaamiinsa vakaviin rikossyytöksiin.

Sean ”Diddy” Combsin nimi on jälleen otsikoissa, mutta tällä kertaa syytökset ovat vakavampia kuin koskaan ennen. Useiden seksuaalirikossyytösten ja viimeisimpien pidätysten myötä Investigation Discovery -kanava (ID) on ilmoittanut tuottavansa uuden dokumenttisarjan Combsin elämästä ja urasta, joka ilmestyy vuonna 2025. Dokumentti valottaa hiphop-mogulin nousua huipulle sekä hänen ympärillään kiertäneitä väkivalta- ja seksuaalirikossyytöksiä. Tuotannosta vastaavat Maxine Productions sekä Rolling Stone Films.

Seksuaalirikossyytökset ja pidätys

Combs pidätettiin New Yorkissa maanantaina (16. syyskuuta) syytettynä seksikaupasta ja salaliitosta kiristää. Tapahtuma on huipentuma lähes vuoden kestäneelle tutkimukselle, joka alkoi Casandra ”Cassie” Venturan nostettua kanteen Combsia vastaan marraskuussa 2023. Ventura syytti entistä poikaystäväänsä useista seksuaalirikoksista ja ihmiskaupasta. Venturan kanne sovittiin nopeasti, mutta sen jälkeen kahdeksan muuta naista sekä yksi mies ovat tulleet julkisuuteen vastaavien syytösten kanssa. Näistä syytöksistä Combs on kieltäytynyt jyrkästi.

Pidätyksensä yhteydessä Combsilta evättiin takuus, sillä syyttäjien mukaan hän oli paitsi merkittävä pakoriski, myös vaaraksi yhteisölle. Syyttäjät toivat esille Combsin väitetyt ongelmat päihteiden ja aggression kanssa sekä hänen mahdolliset yrityksensä vaikuttaa oikeusprosessiin suljettujen ovien takana.

Lue myös: Hiphop-moguli Sean ”Diddy” Combs pidätetty New Yorkissa

Rolling Stonen selvitys paljasti synkkiä yksityiskohtia

Rolling Stone -lehti julkaisi toukokuussa kuuden kuukauden mittaisen tutkimuksen, jossa kaivettiin esiin Combsin menneisyys. Tutkimuksessa useat entiset työntekijät ja yhteistyökumppanit kuvasivat Combsia toistuvien väkivalta- ja seksuaalirikosten tekijäksi, joka piilotti pahat tekonsa maineensa ja rikkautensa taakse. Yksi ennen raportoimaton väite koski hyökkäystä, jonka Combsin väitetään tehneen naiseen Howardin yliopistossa. Toinen esimerkki liittyi vuoden 2001 juhliin, joissa Combsin väitetään häirinneen erästä vapaalla työskennellyttä työntekijää seksuaalisesti.

Rolling Stonen tutkimus on keskeisessä roolissa tulevassa dokumenttisarjassa, jossa käytetään myös selviytyjien sekä Combsin entisten ystävien ja kollegoiden haastatteluja. Dokumentti tuo esiin sen, miten musiikki- ja viihdeteollisuudessa vallinnut myrkyllinen valtasuhde on vuosien ajan pitänyt monet uhrit hiljaisina.

Dokumenttisarja tulossa vuonna 2025

ID:n uusi dokumenttisarja, joka kantaa vielä nimeä Untitled Sean Combs Docuseries, koostuu useista osista ja tuo esiin Combsin nousun musiikkimaailman huipulle sekä syytökset, jotka ovat varjostaneet hänen uraansa viime vuosina. Dokumentti on suunniteltu julkaistavaksi vuonna 2025 ID-kanavalla sekä Max-suoratoistopalvelussa. Yhteistyökumppaneina dokumentissa toimivat Maxine Productions ja Rolling Stone Films.

Lähteet: Rolling Stone, The Hollywood Reporter.

Lue myös: Netflix nappasi 50 Centin dokumenttisarjan Diddystä kiivaassa tarjouskilpailussa