Saksalainen rap kohtaa suomalaisen melankolian – Mikael Laurent julkaisi odotetun debyyttinsä

Mikael Laurent auton kyydissä. Mikael Laurent julkaisi odotetun debyyttinsä.
Mikael Laurentin viimeinen virallinen single "Suomalainen Superstara" nousi elokuun isoimmaksi ilmiöksi TikTokissa.

Mikael Laurentin debyyttilbumilla kuullaan vahvasti vaikutteita muun muassa saksalaisesta uuden polven rap- ja klubimusiikista.

Musiikkissaan genrerajoilla tuotannollisesti leikittelevää soundia luova Mikael Laurent julkaisi odotetun debyyttialbuminsa, joka kulkee nimellä Näätsä mut.

Albumilla on kuultavissa vahvasti vaikutteita saksalaisesta uuden polven rap-ja klubimusiikista, joka yhdistyy taidokkaasti suomalaisen popin kaihoon ja melankoliaan.

Lue myös: ”Meitä eivät kiehdo samat asiat kuin monia muita musiikintekijöitä” – haastattelussa 6kulma!

Artistin uunituoreen kokonaisuuden viimeinen virallinen single Suomalainen Superstara kasvoi yhdeksi elokuun isoimmista ilmiöistä sekä TikTokissa, että fanien päällä suosittujen Suomalainen Superstara -paitojen kautta. Juuri kultarajan ylittäneellä kappaleella on mukana Jambo. Albumin 11 kappaleen kokonaisuudella esiintyvät myös NCO, Alma Alanko sekä Lilbro.

– Oli siisti saada levylle mukaan biisit Jambon ja NCO:n kanssa, joiden musaa oon pitkään diggaillut. Ystävystyttiin myös levyn tekoprosessin aikana ja molemmat toivat vaikutteita albumiin myös omien biisiensä ulkopuolella. Mulle on tärkeää et teen yhteistyötä artistien kanssa, joiden musaa fiilaan itse ja oli hieno tutustua Alma Alankoon ja huomata et meillä on aika samanlainen missio musan suhteen. Lilbrolta oon diggailut paljon ”Valmiina himaan (Aaro630 remix)” biisistä, joten tiesin, että yhteisbiisi tulee toimimaan!

Laurent on aikaisemmin tehnyt kappaleita myös artistien kuten Jaakko Kullan, Aaro630:n, Tupen, Safiran ja Nelma U:n kanssa.

Vahvasti itsensä näköisen kokonaisuuden juuri julkaissut artisti kuvailee albumin olevan eräänlainen teemalevy, joka keskittyy vahvasti erityisesti muutaman teeman ympärille.

– Albumi on eräänlainen teemalevy, joka keskittyy paljon juhlimisen sekä parisuhteiden ympärille ja sijoittuu vahvemmin tanssilattialle kuin aikaisemmin. Me tehtiin suurin osa albumin rungosta ja iso osa biiseistä kahdestaan luottotuottajani Krisin kanssa, ja levy alkoi itsestään vähitellen muotoutua vähän klubimman, keskieurooppalaisen soundin ympärille. Siinä on jotain freesiä, mitä oon paljon fiilistellyt, ja erityisesti saksalainen musiikki on inspiroinut mua paljon viime aikoina. Oli siisti nähdä, että erityisesti mun ja Jambon yhteisbiisi ”Suomalainen Superstara” iski jengiin noin hyvin, koska se kuvastaa hyvin myös koko levyn soundimaailmaa.

Räppäri-laulaja pääsee julkaisun myötä myös keikkailemaan, kun hän aloittaa marraskuussa uuden kiertueensa, jonka mahdollistaa juuri solmittu keikkamyyntisopimus Team Agencyn kanssa.

Lue lisää päivän ajankohtaisimmista musiikkiuutisista ja pysy ajan tasalla!