Rosvo ja Lyttä juhlivat yhteisbiisissään menestystään vailla mitään häpeää

Rosvo istuu auton päällä. Rosvo ja Lyttä juhlivat yhteisbiisissään menestystään vailla mitään häpeää.
Uuden biisin tunnelma on ylpeän itsevarma.
Nooa Kervinen

Juhlittavaa-biisi muistuttaa, että ylpeys omista saavutuksista on täysin sallittua.

Rosvo ja Lyttä julkaisivat perjantaina 18. lokakuuta tyylillä toteutetun kappaleen, jonka nimi on Juhlittavaa. Kappaleen julkaisijana toimii levy-yhtiö VEU, jonka jakelusta vastaa Suomen Warner Music.

Juhlimiseen keskittyvä teema voisi ennakkoon herättää ajatuksia siitä, ettei aihe ole kaikista mielikuvituksellisin. Onko lempiasiani maailmassa kuunnella tarinoita siitä, miten jonkun pankkitilille ilmestyy tyhjästä rahaa, ja miten joku pistää huntteja palamaan? Ei välttämättä. Olenko kuunnellut Juhlittavaa-biisiä viimeiset kaksi tuntia putkeen ihan huomaamattani? Kyllä.

Rosvon, Lytän ja tuottajana toimineen Sam!:in huolellisessa käsittelyssä kappale on saanut yllättävän puoleensavetävän ilmiasun, ja sen parissa tulee oudon innostunut fiilis.

Lue myös: M//O paljastaa uuden singlen tarinan – Inspiraationa Pharrel Williams

Kosteiden ja menestyskeskeisten biisien jatkumo

Kaikenlaisia kosteita, viihdehakuisia ja menestyskeskeisiä biisejä on räpissä kuultu tietysti aiemminkin. Esimerkiksi yksistään vuonna 2022 Gettomasa ja Van Hegen olivat Shamppanjadieetillä: ”En mä budjettiboolaa, se on Möttöstä, kymmenen pulloo pöytään, nättien tätien kaa mut voit löytää”, Isac Elliotin ja Sexmanen ilta eteni asenteella Makso mitä makso: ”Tyhjensin kaks pulloo, lissää tulloo, bring some more, ja mun viereinen beibi on janonen”, ja Ettalla oli villi ja vapaa Sinkkukesä: ”Tarjottimet pöytään, ei oo ressii moneyst.”

Toukokuussa ilmestyneessä Tehny hynää -kappaleessaan Lyttä käsitteli suhdettaan rahan ansaitsemiseen. ”Jos ei massi mulla pysy, mä teen lisää fygyy, mutten päivätöihin mee, se on mulle liian tyly”, Lyttä räppäsi.

Samaten Rosvon heinäkuussa ilmestynyt ilkikurinen Tanssi-biisi löysi yhtäläisyyksiä rahan ja tanssin väliltä: ”Tanssi jos sun palkka on tääl, jos sul on jotain pääl, mitä aiot spendaa tänää, nii tee sun monеy dance.”

Juhliminen ei välttämättä tarvitse mitään erityistä syytä, viestittävät Lyttä ja Rosvo.

Nooa Kervinen

Menestyksen arvostamista ja manifestointia

Siitä päästäänkin viimein takaisin päivän pääaiheeseen, eli tuoreeseen Juhlittavaa-biisiin. Kappale yhdistää kaikki nämä mainitut asiat optimistisella, itsevarmalla ja melko pramealla asenteella. Nöyristelyn sijaan kuullaan viileän sävyistä iloitsemista siitä, että vaikka mitään selkeää syytä juhlimiselle ei löytyisi, se ei estä korkkaamasta pulloa ja kehottamasta tyttöystävää sonnustautumaan parhaimpiinsa ennen kuin taksi noutaa hänet juhliin.

Kappale korostaa itse tehdyn työn ja sen myötä tulleen menestyksen vaalimista. Joskus elämässä on saattanut olla aikoja, kun juhlimiseen vaadittavia olosuhteita ja resursseja ei ole ollut olemassakaan. Sen huomioiminen lisännee kiitollisuutta siitä, että nykyhetkessä asiat ovat toisin.

Arvostavan asenteen myötä biisiin rakentuu myös jännä manifestointiin perustuva alavire. Joidenkin teorioiden mukaan ihmisen kannattaa jotakin halutessaan käyttäytyä ikään kuin kyseinen unelma olisi jo todellisuutta, mikä voi kasvattaa mahdollisuuksia sille, että haave todella toteutuu. Kuten Juhlittavaa-biisin kertosäkeessä todetaan: ”Vaik ei ois juhlittavaa, haistan jo voiton, siks meen tuulettamaan.”

Vielä loppuun on ojennettava muutamat ruusut kappaleen biitistä. Se on huomattavan suuri syy sille, että biisiä tekee mieli toistaa kerta toisensa perään. Tuotannossa on viehättävä bassolinja, joka luo kokonaisuuteen vetoavaa mystiikkaa, ja biisin rytmiikka on kuin tehty aistikasta keinahtelua varten pimeän klubin tanssilattialla.

Kuuntele kappale alta.

Lue lisää päivän ajankohtaisimmista musiikkiuutisista ja pysy ajan tasalla!