Rihanna palaamassa musiikkimaailmaan – uusi albumi ja maailmankiertue vuodelle 2025?

Rihanna pitää kädellään hiuksistaan kiinni.
Rihannan edellisestä albumista on jo kahdeksan vuotta aikaa.
Universal Music

Popmaailman supertähti Rihanna on pitkän tauon jälkeen palaamassa musiikin pariin. Brittiläisen The Sun -lehden mukaan Rihannan yhdeksäs albumi on lähellä julkaisua, ja sen tueksi suunnitellaan suurta maailmankiertuetta vuodelle 2025. Rihannalta ollaan odotettu uutta musiikkia jo lähes vuosikymmenen ajan, ja nyt odotus saattaa vihdoin olla päättymässä.

Yksi maailman tunnetuimmista poptähdistä, Rihanna, saattaa olla vihdoin tekemässä odotetun paluun musiikin pariin. Fanit ovat olleet jännittyneinä odottamassa uusia kappaleita jo lähes vuosikymmenen ajan, mutta varmoja tietoja tulevasta musiikista ei ole saatu. Nyt brittiläinen The Sun -lehti kuitenkin väittää saaneensa sisäpiirin tietoa Rihannan suunnitelmista. Lehti raportoi, että Rihanna on lähellä uuden albuminsa julkaisua, ja suunnittelee sen tueksi myös massiivista maailmankiertuetta vuodelle 2025.

Uutta musiikkia ja kiertueita horisontissa?

The Sunin toimittaja Jason Hardwick kertoi saaneensa tietoa Rihannan tiimiltä, jonka mukaan poptähti on valmistelemassa täydellistä paluuta parrasvaloihin.

– Rihannan yhdeksäs albumi on vihdoin julkaisun kynnyksellä, Hardwick vakuutti.

Uutinen saa varmasti ihmiset innostumaan, mutta vielä suurempi yllätys on se, että Rihanna on myös neuvotteluissa suuren maailmankiertueen järjestämisestä vuodelle 2025. Hardwickin mukaan tästä kiertueesta saattaa tulla yksi suurimmista paluista musiikin historiassa.

Lisäksi lehti vihjaa, että Rihanna voisi jatkaa kiertuemenestystään esiintymällä pääesiintyjänä legendaarisella Glastonburyn festivaalilla.

Raskaus ja uuden alun halu

Rihanna oli alun perin buukattu Glastonburyn pääesiintyjäksi jo vuonna 2023, mutta toinen raskaus esti hänen esiintymisensä. Hardwick kuitenkin vihjaa, että Rihanna saattaa olla jälleen ensi kesän festivaalin pääesiintyjälistan kärjessä.

Viime aikoina Rihanna on ollut hyvin yksityinen uuden albuminsa suhteen, mutta hän on vahvistanut, että musiikin tekeminen on hänelle jälleen uudenlainen kokemus.

– Musiikki on minulle uusi löytö, Rihanna kertoi Entertainment Tonight -lehdelle kesäkuussa. Hän on työskennellyt albuminsa parissa jo pitkään, mutta myöntää, että nyt oli aika palata studioon.

Uudelleenaloitus ja fanien reaktiot

Vaikka tieto siitä, että Rihanna on palannut studioon, oli innostavaa, fanit saivat pettyä kesäkuussa, kun tähti kertoi aloittavansa albumin työstämisen alusta. Hän kertoi haluavansa parantaa jo aiemmin äänittämiään kappaleita.

– Aloitan uudelleen, mutta en halua unohtaa niitä kappaleita, joita minulla jo on, hän selitti. Rihanna haluaa kuunnella kaiken uudelleen uusilla korvilla ja uudesta näkökulmasta, mikä saattaa viivästyttää albumin julkaisua entisestään.

Rihannan pitkäaikainen kumppani, A$AP Rocky, on myös palaamassa musiikin pariin elokuussa, mikä on herättänyt toiveita siitä, että Rihanna seuraisi pian perässä.

Hiustuotteet ja uraauurtava saavutus

Ihmisten odotus on ollut pitkä, sillä Rihannan edellinen albumi Anti julkaistiin jo vuonna 2016. Vuosien varrella tähti on tehnyt useita ilmoituksia, jotka ovat herättäneet fanien toiveet uusista kappaleista, mutta usein ne ovat liittyneet muuhun kuin musiikkiin. Viimeisin pettymys oli, kun Rihanna esitteli uuden hiustenhoitosarjan Fenty Beauty -brändilleen sen sijaan, että olisi julkistanut uutta musiikkia.

Kuitenkin, viimeisimmän päivityksen mukaan Rihanna on vihdoin valmis palaamaan studioon. Vaikka osa faneista on pettynyt siitä, ettei hän ole työskennellyt albuminsa parissa aiemmin, toiset ovat innoissaan kaikesta positiivisesta uutisesta. Rihanna on viime aikoina saavuttanut uusia RIAA-sertifikaatteja, mukaan lukien neljä uutta timanttisingleä. Näiden myötä hänestä tuli naisartisti, jolla on eniten timanttisertifioituja kappaleita uransa aikana.

Kaiken kaikkiaan fanit saavat siis edelleen odottaa, mutta toivoa uuden musiikin kuulemisesta on taas herännyt. Jos huhut pitävät paikkansa, vuosi 2025 voi tuoda tullessaan yhden musiikkimaailman odotetuimmista paluista.