Rich Homie Quan iskee haudan takaa – suoraa kritiikkiä Gunnalle uudella kappaleella

Rich Homie Quan mikissä. Rich Homie Quan iskee haudan takaa.
Hiljattain edesmenneen Rich Homie Quanin lisäksi myös Future iski Gunnaa vastaan samana päivänä.
Rich Homie Quan / Instagram

Rich Homie Quan iskee haudan takaa uudella kappaleellaan ”One of Quan”, jossa hän suuntaa suorat piikit rap-artisti Gunnaa kohtaan, syyttäen tätä tyylinsä kopioinnista ja lojaalisuuden pettämisestä.

Edesmennyt rap-artisti Rich Homie Quan, joka tunnettiin aikanaan yhteistyöstään Young Thugin kanssa Rich Gang -projektissa, on postuumisti julkaissut uuden kappaleen Forever Goin In. Quan menehtyi aiemmin tänä vuonna huumeiden yliannostukseen, mutta hänen musiikkinsa elää edelleen. Hänen ensimmäinen postuumi albuminsa on nostattanut puheenaiheita erityisesti kappaleen One of Quan ansiosta, jossa hän suuntaa terävän kritiikin kohti toista rap-artisti Gunnaa.

Lue myös: Rap-artisti Rich Homie Quanin kuolinsyy viimein julki – shokeeraava huumeraportti

Gunna kritiikin kohteena

Rich Homie Quan ja Young Thug saavuttivat suurta menestystä 2010-luvulla, erityisesti vuonna 2014 julkaistulla hittikappaleella Lifestyle. Ajan myötä heidän tiensä erkaantuivat, mutta molemmat säilyttivät keskinäisen kunnioituksensa. Quan kuitenkin näyttää ottavan kantaa Young Thugin puolesta suhteessa Gunnaan, joka on ollut kohun keskellä YSL-oikeudenkäynnin myötä. Gunnan toimia oikeudessa on tulkittu petturuutena, mikä on herättänyt laajaa kritiikkiä rap-maailmassa. Monet uskovat, että Gunna myötäili syytöksiä jättämällä entisen mentorinsa Young Thugin pulaan.

Rich Homie Quan liittyy tähän kritiikkien aaltoon ja asettaa Gunnan tähtäimeensä kappaleessa One of Quan, jossa hän käyttää jopa ironisesti viittauksia Gunnan viimeaikaiseen albumiin One of Wun. Hän vihjaa, että Gunna ei pelkästään pettänyt Thugia, vaan on myös kopioinut hänen oman musiikillisen tyylinsä.

”Minä tein sen ensin”

Quan ei säästele sanojaan kappaleessa, jossa hän syyttää Gunnaa hänen tyylinsä ja flow’nsa varastamisesta.

– They probably gon think I took over Gunna flow, but this my cadence and I made it, Quan räppää kappaleessa.

Hän viittaa siihen, kuinka hänen mukaansa Gunna on omaksunut hänen soundinsa ja esittänyt sen omanaan. Quan tosin toteaa, ettei ollut aiemmin vaivautunut reagoimaan tilanteeseen, mutta postuuminen kappale toimii nyt hänen vastineenaan.

Vaikka Quan on jo edesmennyt, hänen dissaus ei jäänyt ainoaksi samana iltana. Futurelta kuultiin saman päivän aikana myös feattiverse A$AP Fergin kappaleella Allure, jossa hän lyö vielä kovemmat piikit Gunnan suuntaan. Futuren sanoitukset olivat suoria ja jopa uhkaavia, viitaten siihen, että Gunnan teko voi johtaa kohtalokkaisiin seurauksiin.

– You took a plea on my slime, won’t be surprised you ended up dead, Future räppää.

Gunnan vastainen kampanja näyttää jatkuvan useista suunnista, ja hän on joutunut rap-maailman silmätikuksi.

Lue lisää päivän ajankohtaisimmista musiikkiuutisista ja pysy ajan tasalla!