Rekami vertasi Instagramissa rasisteja artisti Yaviksen tukijoihin

Yavis päätyi tuoreella julkaisullaan Suomirap tänään -listan kanteen.
Henry Raatikainen

Väitteiden mukaan Rekami oli pettynyt Suomirap tänään -listan kanteen.

Tunnettu artisti, tuottaja ja levy-yhtiö Pihlderbergin keulahahmo Rekami julkaisi eilen 17. syyskuuta Instagram-tarinassaan kärkevän mielipiteen rap-artisti Yaviksesta.

– Jos joku mun seuraajista on joko rasisti tai Yavisti, ni lopeta mun seuraaminen, ootte molemmat yhtä noppasia. Kaikkia muita rakastan, kuuluivat Rekamin sanat Instagramissa.

Rekami julkaisi tarinaansa myös kuvan, jossa mieshenkilö näyttää keskisormea ja tekstin ”Yavistit. Yhy yhy”.

Yavisin ja muiden vastaukset

Tänään, 18. syyskuuta Yavis on jakanut Instagram-käyttäjän tarinaansa useita aiheeseen liittyviä kannanottoja eri artisteilta, kuten Mängiltä.

Kannanotoissa korostuvat väitteet, joiden mukaan Rekami olisi ärsyyntynyt Yavisin päädyttyä Spotifyn Suomirap tänään -listan kanteen julkaistuaan biisin yhdessä Tuomas Kauhasen ja Brädin kanssa, Pihlderbergin artisti Sigfridin sijaan. Sigfrid julkaisi debyyttialbuminsa Pöytä yhdelle viime perjantaina.

Kauhanen, Brädi ja Loasteeze vierailevat Yavisin tuoreen albumin biisillä Isot saappaat. 

Useat asiaan reagoineet ovat myös syyttäneet Rekamia kiusaamisesta. Rekamin tarinat eivät ole enää kirjoitushetkellä nähtävissä  – ainoassa asiaan liittyvässä ulostulossa artisti toteaa seuraavasti.

– Anteeksi vielä niille, jotka ei saaneet tarpeeksi epäsuosittuja mielipiteitä. Näitä on lisää.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun entinen 5th Elementin jäsen on konfliktin keskellä. Yavis kertoi joulukuussa Instagram-tilillään aikanaan kokemastaan misogyniasta 2000-luvun alun rap-skenessä.

Juttua korjattu 18.9. kello 20:04: Poistettu kuvankaappaus Rekamin Instagram-tarinasta. Kuvassa esiintyi yksityishenkilö, joka ei liittynyt tapaukseen.