Räppäri Fatman Scoop menehtyi kesken keikan Connecticutissa

Fatman Scoop poseeraa suu auki kameraa kohti. Räppäri Fatman Scoop menehtyi kesken keikan Connecticutissa.
Fatman Scoop oli yhdysvaltalainen rap-artisti, hype man ja radiojuontaja, joka tunnettiin erityisesti voimakkaasta ja rouheasta äänestään monilla hiphop-kappaleilla.

53-vuotias Grammy-palkittu artisti ja klubimusiikin ikoni Fatman Scoop kuoli yllättäen kesken esiintymisensä Connecticutissa. Hänen energinen äänensä ja tarttuvat hittinsä jättivät pysyvän jäljen musiikkimaailmaan.

Yhdysvaltalainen rap-artisti Fatman Scoop, oikealta nimeltään Isaac Freeman III, menehtyi yllättäen perjantai-iltana kesken esiintymisen Hamdenissa, Connecticutissa. Freeman, joka tunnettiin energisistä esiintymisistään ja tarttuvista hiteistään, koki sairaskohtauksen ollessaan lavalla Town Center Parkissa järjestetyssä ilmaisessa konsertissa. Konsertin yleisön keskuudessa olleet fanit ikuistivat tapahtuman videolle, jossa 53-vuotias räppäri romahtaa DJ-kopin takana juuri sen jälkeen, kun hän oli kehottanut yleisöä ”pitäkää meteliä”.

Fatman Scoop kiidätettiin sairaalaan, jossa hänet todettiin kuolleeksi.

Maailmanlaajuista menestystä ja musiikin tähtihetkiä

New Yorkissa syntynyt Fatman Scoop tuli tunnetuksi maailmanlaajuisesti 1999 julkaistulla hitillään Be Faithful, joka nousi listakärkeen muun muassa Isossa-Britanniassa ja Irlannissa vuonna 2003. Kappaleen, joka on mashup Faith Evansin Love Like This -kappaleesta ja Chic-yhtyeen Chic Cheer -samplesta, oikeudet vaativat vuosien työn ennen kuin se saatiin laajempaan levitykseen. Fatman Scoop muistetaan erityisesti myös yhteistyöstään Missy Elliottin ja Ciara kanssa vuoden 2005 hitillä Lose Control, josta hän voitti Grammy-palkinnon.

Fatman Scoop jatkoi uraansa monien tunnettujen artistien kanssa, kuten Mariah Carey, Janet Jackson ja Whitney Houston. Lisäksi hän toimi mentorina Britannian televisiosarjassa Chancers ja antoi äänensä The Boondocks -animaatiosarjalle. Freeman myös perusti oman jäätelöbaarin.

Ystävien ja perheen suru

Fatman Scoopin perhe julkaisi lauantaina koskettavan tiedotteen, jossa he kertoivat Freemanin kuolemasta. ”Maailma menetti viime yönä säteilevän sielun, valon sekä lavalla että elämässä,” perhe kirjoitti. ”Fatman Scoop tunnettiin klubien kiistattomana äänenä. Hänen musiikkinsa sai meidät tanssimaan ja nauttimaan elämästä positiivisuuden kautta. Hänen ilonsa oli tarttuvaa ja anteliaisuutensa tulee jäämään syvästi kaivatuksi mutta ei koskaan unohdetuksi.”

Freemanin pitkäaikainen PR-yritys MN2S muisteli häntä ikonisena äänenä ja tarttuvan energian omaavana henkilönä. Yrityksen toimitusjohtaja Sharron Elkabas kertoi, että Freeman oli nauttinut energiajuoman ennen lavalle astumista, vaikka hän ei yleensä juonut niitä.

Freemanin äkillinen kuolema on aiheuttanut suuren surun musiikkialalla. Monet tunnetut artistit, kuten Questlove ja DJ D-Nice, ovat muistelleet häntä lämpimillä sanoilla sosiaalisessa mediassa.

Fatman Scoop jättää jälkeensä pojan, tyttären ja veljen. Hänen muistoaan kunnioitetaan ympäri maailmaa, ja hänen musiikillinen perintönsä tulee säilymään osana hiphop-kulttuuria ja sen historiaa.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Fatman Scoop (@fatmanscoop) jakama julkaisu