Rap-artisti iLoveMakonnen jää eläkkeelle – viimeinen kappale julkaistu

iLoveMakonnen poseeraa kameraa kohti. Rap-artisti iLoveMakonnen jää eläkkeelle.
Artisti on ilmoittanut lopettavansa artistinimen iLoveMakonnen.
iLoveMakonnen

Artistina tunnettu iLoveMakonnen jää eläkkeelle ja julkaisee jäähyväiskappaleen Heavy in the Streets. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun artisti ilmoittaa lopettavansa, mutta hän vihjaa mahdollisesta paluusta uudella nimellä tulevaisuudessa.

Amerikkalainen räppäri ja laulaja iLoveMakonnen on jälleen ilmoittanut lopettavansa musiikkiuransa. Artisti tunnetaan parhaiten vuoden 2014 hitistään Tuesday, joka sai massiivisen suosion erityisesti Drake-yhteistyön myötä. Nyt hän on ilmoittanut lopettavansa artistinimen iLoveMakonnen ja julkaissut jäähyväisbiisin Heavy in the Streets. Tämä ei kuitenkaan ole ensimmäinen kerta, kun Makonnen on ilmoittanut eläköityvänsä.

Uusi alku?

Instagramissa julkaisemassaan viestissä Makonnen ilmoitti, että on aika jatkaa eteenpäin ja elää omaa elämäänsä musiikin ulkopuolella. Hän kuitenkin vihjasi, että paluu musiikkimaailmaan voi olla mahdollinen eri nimellä tulevaisuudessa.

– Olen eläköitymässä iLoveMakonnen-nimen alta. Kiitos kaikille tuestanne ja mielenkiinnostanne vuosien varrella, artisti kirjoitti Instagramissa.

Makonnenin viimeiseksi kappaleeksi nimetty Heavy in the Streets toimii jäähyväisinä hänen faneilleen. Vaikka moni muistaa hänen jo vuonna 2016 ilmoittaneen lopettavansa musiikkiuransa, hän jatkoi kuitenkin uusien kappaleiden julkaisua aina vuoteen 2023 asti.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön ILoveMakonnen (@ilovemakonnen) jakama julkaisu

Ensimmäinen eläköitymisyritys ja uran nousut sekä laskut

Makonnen yritti ensimmäistä kertaa eläköityä vuonna 2016. Tuolloin hän ilmaisi turhautumisensa rap-maailmaan ja kertoi, ettei se enää tuntunut omalta. Hän kirjoitti tuolloin sosiaalisessa mediassa:

– Rap-peli on tylsä, kaikki yrittävät näyttää miljonääreiltä paitsi minä, siksi jään eläkkeelle. Peli ei tarvitse minua, se tarvitsee enemmän kaltaisiani, jotka uskaltavat olla oma itsensä, HotNewHipHopin artikkelissa kerrotaan.

Eläköityminen jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi, sillä hän palasi julkaisujen pariin pian tämän jälkeen.

Vaikka Makonnen nousi nopeasti kuuluisuuteen Tuesday-hitillään, hänen uransa on ollut täynnä haasteita. Hän joutui luopumaan yhteistyöstä OVO Soundin kanssa, joka oli Draken johtama levy-yhtiö. Yhteistyö loppui erimielisyyksiin ja ulkopuolisten epäkohteliaisuuksiin, mikä jätti jälkensä artistin motivaatioon jatkaa musiikin parissa.

Tuesday-kappale nousi 10 vuotta sitten Suomen viralliselle listalle sijalle 4.

Tuesday-hitin jälkimainingit

iLoveMakonnenin läpimurtohitti Tuesday oli vuonna 2014 yksi hiphop-maailman suurimmista kappaleista, joka saavutti nopeasti kulttisuosion erityisesti Draken remix-version ansiosta. Kappale nousi Billboard Hot 100 -listalla sijalle 12 ja sai Grammy-ehdokkuuden parhaasta rap/laulu-yhteistyöstä. Vaikka menestys oli artistille yllätys, hän on jälkeenpäin kertonut, ettei osannut ennakoida sen vaikutuksia omaan elämäänsä.

Kappaleen valtava suosio toi mukanaan myös vaikeuksia. Makonnen koki, että hänen nousunsa huipulle tapahtui liian nopeasti, mikä johti henkisiin haasteisiin.

– Se oli valtava muutos, ja sitten törmäsin LSD:hen ja muihin psykedeeleihin, mikä vei minut uusille sisäisille matkoille, hän kertoi. Suosio ja sen mukana tullut julkisuus koettelivat artistin jaksamista, ja hän joutui käsittelemään monia ulkoisia ja sisäisiä paineita, iLoveMakonnen kuvaili Complexin haastattelussa.

Lopulta suhde Draken ja OVO Soundin kanssa päättyi, mikä vaikeutti Makonnenin matkaa musiikkimaailmassa. Nyt, toistamiseen eläköityessään, hän vaikuttaa olevan valmis jättämään musiikin taakseen ja suuntaamaan kohti uusia haasteita.

Tulevaisuus avoinna

Vaikka iLoveMakonnen jää eläkkeelle, hän ei ole sulkenut ovea täysin paluulta. Hän on viitannut mahdollisuuteen palata uuden artistinimen kanssa tulevaisuudessa. Fanit jäävät kuitenkin odottamaan, pitääkö tämä eläköitymisilmoitus paikkansa vai nähdäänkö hänet jälleen parrasvaloissa myöhemmin.

Alta voit kuunnella artistin viimeisen kappaleen.