Rap-artisti Future teki historiaa – Vastaavaa ei ole nähty sitten Beatlesin aikojen

Future däbää. Rap-artisti Future teki historiaa.
Future on ensimmäinen hiphop-artisti, joka on noussut Billboardin kärkeen kolmesti lyhyessä ajassa.
Future

Future teki historiaa noustessaan 11. kertaa Billboard 200 -listan kärkeen uudella albumillaan ”Mixtape Pluto”. Saavutus nosti hänet ensimmäiseksi hiphop-artistiksi, joka on saavuttanut kolme listaykköstä vain kuuden kuukauden sisällä.

Diamond-sertifioitu ja kolminkertainen Grammy-voittaja, räppäri Future, on saavuttanut jälleen merkittävän virstanpylvään musiikkiurallaan. Hänen tuorein albuminsa Mixtape Pluto on noussut suoraan Billboard 200 -listan kärkeen. Tämä on Futurelle jo 11. listaykkönen, ja peräti kolmas vain kuuden kuukauden sisällä. Aikaisemmat albumit We Don’t Trust You ja We Still Don’t Trust You nousivat myös listaykkösiksi, tehden vuodesta 2024 yhden hänen uransa menestyksekkäimmistä.

Lue myös: Future yllätti uudella albumilla – jätti Travis Scottin ja Gunnan pois albumilta

Historiallinen saavutus

Future on ensimmäinen hiphop-artisti, joka on onnistunut nousemaan Billboardin kärkeen kolme kertaa näin lyhyessä ajassa. Vastaavaa ei ole nähty sitten Beatlesin aikojen, jolloin yhtye saavutti samanlaisen uroteon vuosina 1965-1966. Mixtape Pluto ei rajoitu ainoastaan Billboard 200 -listalle, vaan se on valloittanut myös useita muita listoja, kuten Top Streaming Albums -listan.

Billboardin lisäksi albumin kaikki 17 kappaletta debytoivat Hot 100 -listalla, mikä on myös merkittävä saavutus. Future on nyt ensimmäinen sooloartisti hiphopissa, joka on saanut kaikki kappaleensa kyseiselle listalle ilman yhtäkään feattaajaa.

Vertailua legendoihin

Mixtape Pluto on antanut Futurelle mahdollisuuden liittyä ikonisten artistien joukkoon. Hänellä on nyt 11 listaykköstä, mikä nostaa hänet samalle tasolle kuin Eminem, Bruce Springsteen, Barbra Streisand ja Kanye West. Ryhmä on kuitenkin vielä askelen jäljessä suurista nimistä kuten Drake (13), Jay-Z ja Taylor Swift (14), sekä Beatles (19).

Erityisenä yksityiskohtana Mixtape Pluto erottuu Futurelle tyypillisistä aiemmista projekteista, sillä albumi ei sisällä lainkaan vierailijoita. Vuoden aiemmilla julkaisuillaan hän teki yhteistyötä muun muassa Kendrick Lamarin, The Weekndin ja Travis Scottin kanssa, mutta tällä kertaa Future luotti täysin omaan luovaan visioonsa.

Vuoden päätös palkintogaalassa?

Futurella on myös mahdollisuus päättää vuosi 2024 lisäkunniamainintoihin, sillä hän on ehdolla kuudessa eri kategoriassa BET Hip-Hop Awards -gaalassa lokakuussa. Ehdokkuuksia on muun muassa vuoden hiphop-video (Type Sh*t), paras yhteistyö (Like That) ja vuoden hip-hop-artisti. Nähtäväksi jää, tuoko vuosi vielä lisää palkintoja artistin mittavaan kokoelmaan.

Lue lisää päivän ajankohtaisimmista musiikkiuutisista ja pysy ajan tasalla!