Rap-artisti Eve kääräisi miljoonat taskuunsa – myi musiikkikataloginsa miljoonakaupalla

Eve poseeraa turkkitakki päällä. Rap-artisti Eve kääräisi miljoonat taskuunsa.
Eve julkaisi tänä vuonna myös "Who's that Girl?" -nimisen kirjansa, jossa hän kertoo muun muassa strippiurastaan.

Rap-artisti Eve kääräisi miljoonat taskuunsa myymällä musiikkikataloginsa merkittävällä kahdeksannumeroisella kaupalla Iconoclastille, joka tunnetaan kulttuurisesti merkittävien artistien perintöjen säilyttämisestä.

Rap-artisti Eve on myynyt oikeudet musiikkikatalogiinsa kahdeksannumeroisella kaupalla. Oikeudet osti Olivier Chastanin perustama Iconoclast, joka tunnetaan muun muassa Robbie Robertsonin ja Tony Bennettin katalogien hankkimisesta. Eve, jonka ura lähti nousuun 1990-luvun lopulla debyyttialbumilla Let There Be Eve…Ruff Ryders’ First Lady, on nyt osa Iconoclastin laajenevaa musiikkikatalogia. Kaupan arvo liikkuu eri lähteiden mukaan 25 ja 50 miljoonan dollarin välillä.

Iconoclast julkisti keskiviikkona 25. syyskuuta, että se on hankkinut Evelle kuuluneet julkaisuoikeudet. Kauppa kattaa hitit, kuten Gangsta Lovin’, Love Is Blind ja Let Me Blow Ya Mind, josta Eve voitti Grammy-palkinnon yhdessä Gwen Stefanin kanssa vuonna 2002. Kappale Let Me Blow Ya Mind on ollut esillä myös viime aikoina, sillä Central Cee samplasi sen vuoden 2022 hitissään Doja.

Lue myös: Diddy ennusti jo vuonna 1999 joutuvansa putkaan – myös Jay-Z:n nimi mainittiin

Pioneeri naisten hiphopissa

Iconoclast kuvailee häntä uraauurtavaksi artistiksi, joka on jättänyt lähtemättömän jäljen musiikkiin ja kulttuuriin. Eve on tehnyt yhteistyötä muun muassa The Rootsin, Missy Elliottin ja Alicia Keysin kanssa, ja hänen vaikutuksensa hiphopiin ja R&B:hen on kiistaton.

– Even panos hiphopiin ja populaarikulttuuriin on vertaansa vailla. Hän ei ole vain loistava artisti, vaan todellinen pioneeri naisten osalta genressä, Iconoclastin perustaja Olivier Chastan kommentoi kaupasta.

Kauppa on osa Iconoclastin strategiaa, jossa se keskittyy ”vaikuttavien artistien perinnön laajentamiseen” erilaisilla viihdealustoilla. Yhtiö on hankkinut viime aikoina myös muun muassa Beyoncén ja M.I.A:n kanssa työskennelleen Switchin sekä Mad Decent Publishingin katalogit.

Muistelmat ja uran käänteet

Eve julkaisi vastikään muistelmansa Who’s That Girl, jossa hän kertoo uransa nousuista ja laskuista. Kirjassa hän avaa henkilökohtaisia hetkiä, kuten sen ajan, jolloin hän toimi stripparina ennen kuin Ma$e kannusti häntä keskittymään musiikkiuraan. Kirjassa Eve pohtii, kuinka vaikeat kokemukset, kuten nopeasti päättynyt sopimus Dr. Dren Aftermath Entertainmentin kanssa, auttoivat häntä löytämään suuntansa uudelleen.

Lue lisää päivän ajankohtaisimmista musiikkiuutisista ja pysy ajan tasalla!

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Iconoclast (@thisisiconoclast) jakama julkaisu