Rap-artisti Chino XL on kuollut

Chino XL camo-takki päällä kädet yhdessä.
Artistiuransa lisäksi Chino XL oli nähty myös näyttelijän rooleissa.

Maailma on menettänyt jälleen yhden rap-artistin. Chino XL, oikealta nimeltään Derek Emmanuel Barbosa, menehtyi sunnuntaiaamuna 28. heinäkuuta 2024 kotonaan. Tiedon ovat vahvistaneet useiden medioiden lisäksi menehtyneen artistin omaiset.

Maailma on menettänyt jälleen yhden rap-artistin. Chino XL, oikealta nimeltään Derek Emmanuel Barbosa, on menehtynyt 50-vuotiaana. Tiedon ja vahvistuksen kuolemasta ovat antaneet monet mediat, kuten Complex ja Daily Mail.

Chino XL oli edelleen aktiivinen musiikin saralla ja työsti uusia projekteja. Kesäkuun alussa hän paljasti olevansa mukana Rakimin albumilla G.O.D.’S NETWORK – REB7RTH, joka julkaistiin perjantaina 25. heinäkuuta.

Ura ja saavutukset

Chino XL syntyi Bronxissa, New Yorkissa, 8. huhtikuuta 1974, ja muutti myöhemmin New Jerseyyn. Hän oli aktiivinen musiikissa nuoresta iästä lähtien, solmien sopimuksen Rick Rubinin American Recordings -levy-yhtiön kanssa 16-vuotiaana. Vuonna 1991 hän muodosti Art of Origin -nimisen rap-duon tuottaja Kaozin kanssa, jonka jälkeen hän jatkoi soolouraansa.

Chino XL nousi kuuluisuuteen 1990-luvun puolivälissä debyyttialbumillaan Here to Save You All, joka sisälsi singlen Kreep. Hän julkaisi myöhemmin albumit I Told You So (2001), Poison Pen (2006) ja RICANstruction: The Black Rosary (2012).

Perheen lausunto ja muistojuhla

Chino XL:n perhe julkaisi virallisella Instagram-tilillään tiedon hänen kuolemastaan:

”Perheemme on musertunut joutuessaan kertomaan, että Derek Emmanuel Barbosa, tunnettu myös nimellä Chino XL, menehtyi sunnuntaiaamuna 28. heinäkuuta 2024 kotonaan. Hän oli 50-vuotias.

Chino XL:n lapset, Chynna, Bella, Lyric ja Kiyana, sekä hänen äitinsä Carole ja entinen pitkäaikainen kumppaninsa Stephanie, pyytävät yksityisyyttä tänä vaikeana aikana.

Tyttärien yhteisessä lausunnossa he kertoivat: ’Isällämme oli monia titteleitä — Punchline-kuningas, Puerto Rican supermies — mutta tärkein oli tyttöjen isä. Hänen suurin lahjansa meille oli hänen voimansa, suorapuheisuutensa ja kyky olla realistinen. Tällä hetkellä tunnemme, että isämme on nyt rauhassa, ja siksi mekin olemme rauhassa.’

Muistojuhlan yksityiskohdista tiedotetaan myöhemmin.”

Chino XL oli tunnettu lyyrisestä kyvystään, terävästä sanailustaan ja battle rap -taidoistaan. Hänen punchlinensa ja egotismia tihkuvat riiminsä tekivät hänestä arvostetun hahmon hiphop-piireissä. Musiikin lisäksi Chino XL oli myös aloitteleva näyttelijä, esiintyen useissa elokuvissa ja tv-sarjoissa, kuten CSI: Miami.

Chino XL:n kuolinsyy ei ole vielä tiedossa.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Chino XL (@chinoxl) jakama julkaisu