Rakkauden säröjen tulkitsemista pehmein sävyin – Bizi ja Vesta yhdessä uudella singlellä

Bizi ja Vesta poseeraavat seinää vasten.
Bizin moderni r&b-soundi ja Vestan herkkä poptulkinta luovat yhdessä ainutlaatuisen kokonaisuuden, jota monet ovat odottaneet pitkään.
Andre Pozusis

Klangi tavoitti herkistä balladeista ja tunteikkaista sanoituksista tunnetun Bizin, joka julkaisi uuden singlensä yhdessä Vestan kanssa perjantaina, 4. lokakuuta. 

Bizi ja Vesta julkaisivat odotetun yhteissinglensä En tunne mitään, joka tuo esille heidän taitonsa välittää musiikillaan syviä tunteita, joka on  myös muodostunut tyypilliseksi teemaksi näiden kahden artistin aiemmassa tuotannossa. Tuore julkaisu käsittelee rakkauden aiheuttamia kipuja ja säröjä herkin sekä hienovaraisin sävyin. Singlen tuotannosta vastaa Mikko Tiainen, ja visuaalinen ilme on Andre Pozusisin ja Aino Collinin käsialaa.

Lue myös: Nyt se on varmaa – Melon albumi Noidankehä näkee päivänvalon

Rakkauden haavat ja toivo

Kaksikon tuore kappale En tunne mitään, huokuu vastustamatonta melankoliaa, ja siinä käsitellään rakkauden kipuja pehmeällä, mutta voimakkaalla tavalla. Bizin ja Vestan tulkinnat menevät suoraan kuulijan ihon alle, yhdistäen kahden vahvan tulkitsijan äänen ja tunteen. Vestan aiemmat teokset ovat keränneet runsaasti kiitosta, ja Bizi puolestaan tunnetaan vahvasti uuden aallon räpin ja R&B vakioäänenä, jonka kappaleet virtaavat sulavasti modernin tuotannon äärellä.

Hetken ideasta valmiksi

Klangi haastatteli singlen toista artistia Biziä koskien kappaleen tuotantovaihetta. Artisti paljasti haastattelussa, että uusi single syntyi huomattavan nopeasti.

– Mä kirjotin himas yks ilta tän idiksen ja tiesin heti, millasen tuotannon haluun tähän. Mentiin tyylii seuraavana aamuna Mikko Tiaisen kaa studiolle ja saatiin tää äänitettyy jossain tunnissa, artisti kommentoi.

Kävimme myös keskustelua siitä, muuttiko kappale muotoaan tuotantovaiheen aikana. Yllättävää kyllä, Bizi kertoo, että biisi on pysynyt ensimmäisen demon muodossa alusta asti.

– En oo muuttanu sen päivän jälkeen mitään tost biisist, eli toi on niinku ihan eka demo, hän avaa.

Vestan mukaan saaminen projektiin oli Bizille erityisen tärkeää, sillä hänen sanojensa mukaan yhteisprojekti on ollut pitkään mielessä.

– Oon halunnu pitkään tehä Vestan kaa musaa ja tää jotenki tuntu just täydelliselt biisilt. Mä vaa siis lähetin tän biisin Vestalle ja sanoin et ois iha parast jos se tulis tähä mukaan, ni olin kyl fiiliksis kun seki oli, Bizi lisää.

Odotukset ja kuuntelijan tulkinta

Bizi lähestyy musiikkiaan rennolla ja avarakatseisella asenteella, jättäen odotukset pois.

– Mul ei oikeestaan ikinä oo mitään odotuksia minkään biisin suhteen, kiva vaa et ne tykkää jotka kuuntelee, hän kommentoi.

Vaikka haastattelussa Bizi tunnustaa, että kaikki hänen kappaleensa ovat jollain tavalla hänelle henkilökohtaisia, hän haluaa kuitenkin antaa kuulijan päättää, mitä kukin biisi heille merkitsee. Artistin mielestä musiikin tulisi puhua itsessään, ja hän toivoo, että kuulijat löytävät omat merkityksensä hänen teoksistaan ilman ennakko-odotuksia. Tämä tekee hänen musiikistaan henkilökohtaista ja samaistuttavaa, sillä jokainen voi tulkita kappaleen omalla tavallaan.

– Mun mielest biisei ei pidä selittää, vaan se on just se kuulija joka päättää et mist se sille kertoo, artisti pohtii.

Tulevaisuus tuo lisää musiikkia

Bizin pitkästä urasta huolimatta, hänen ura on erityisesti viime aikoina ollut kovassa nousussa. Hän vieraili vastikään Danitellon tuottajalevyllä viraaliksi menneellä kappaleella Sitä samaa, yhdessä Robin Packalénin kanssa sekä Averagekidluken levyllä biisillä nimeltä Hold You Down. Näiden lisäksi alkuvuodesta hän julkaisi yhteis-EP:n HAHAHA, yhdessä Rähinältä julkaisevan Areksen kanssa.

Bizi paljastaa, että tulevaisuudessa on luvassa vielä enemmän uutta musiikkia, kuten erityisesti uusi albumi.

– Mul on nyt paljon uusii juttui tulos ja ennen kaikkee albumi, jota en malta venaa et pääsette kuulee, artisti fiilistelee.

Ennen Bizin uusien tuotantojen julkaisua, kuulijat voivat kuunnella hänen ja Vestan herkkää taideteosta, jonka voit kuunnella alta.

Lue lisää päivän ajankohtaisimmista musiikkiuutisista ja pysy ajan tasalla!