Oululaisräppäri RPN julkaisi kesäisen singlen – esittelee tulevan debyyttialbumin soundia

Kunelius, KähinäPate ja RPN seisomassa vierekkäin.
RPN työstää tällä hetkellä Satamatic-nimistä debyyttialbumiaan.
Eetu Kilpelä

Pitkän linjan kulttuuriaktiivi ja räppäri RPN palaa soolourallaan uudella singlellään Hennessy, joka julkaistiin perjantaina 9. elokuuta. Rentoutta ja rouheutta yhdistelevä kappale ennakoi tulevaa debyyttialbumia, jossa kuullaan yhteistyötä tuttujen kotimaisten nimien kanssa.

Oulun oma rap-lähettiläs, RPN, on palannut taas soolouransa pariin uudella singlellään Hennessy. Biisi julkaistiin perjantaina 9. elokuuta 2024 ja se on ensimmäinen maistiainen RPN:n syksyllä ilmestyvältä debyyttialbumilta, joka tulee ulos Heimo Recordsilta.

Kesäisen rennon träkin biitistä vastaa Jiiaa, joka tunnetaan erityisesti Julma Henrin viimeisimmän albumin tuottamisesta kokonaisuudessaan. Jiiaa on onnistunut luomaan täysin omanlaisensa ja tunnistettavan soundin, joka kuuluu myös Hennessy-biisin skrätseissä.

– Jiiaa lähetti mulle biitin ja kysyi, että tehtäiskö tähän jotain yhdessä. Se oli heti selvä homma, RPN kertoo.

Biisi on täynnä energiaa ja spontaania meininkiä. Kunelius, joka on työstämässä RPN:n kanssa yhteistä EP:tä, kirjoitti oman verseensä vain kymmenessä minuutissa ja asteli suoraan mikkiin. Kertosäkeestä vastaa KähinäPate, joka tuo biisiin lisää potkua ja kesäistä energiaa.

Vaikka biisin nimi viittaa tunnettuun konjakkibrändiin, RPN painottaa, että biisi itsessään ei pyöri brändin ympärillä.

– Se oli vaan biitin nimi, ja siitä tuli sitten myös koko biisin nimi. Räppikulttuuriinhan se osuu kyllä ihan hyvin, hän naurahtaa.

Hennessy jatkaa RPN:n keväällä julkaistun State of Mind -biisin viitoittamalla tiellä. State of Mind oli kunnianosoitus rap-legenda Nasin Illmatic-albumille, ja se keräsi paljon huomiota sekä soittolistapaikkoja muun muassa YleX:llä ja SuomiRäpillä, jossa kappale valittiin myös viikon biisiksi. RPN kertoo, että Illmatic on edelleen levy, josta hän oppii jatkuvasti uusia asioita.

RPN on ollut aiemmin tuttu Hegemonia-duosta, mutta tänä vuonna hän on keskittynyt soolouraansa ja lähtenyt keikoille omissa nimissään. Oulussa ja Lappeenrannassa on jo ehditty fiilistellä miehen live-esiintymisiä, ja syksyllä on luvassa laajempi kiertue uuden Satamatic-nimisen albumin myötä, joka heijastelee Satakunnan menneitä aikoja.

Hennessy-kappaleelle on myös julkaistu musiikkivideo, jonka on ohjannut ja kuvannut Eetu Kilpelä. Video heijastaa biisin rentoa, mutta silti voimakasta tunnelmaa.