Onko tässä Suomen dynaamisin duo? – 6kulma!:n uusi albumi on täynnä tyylikästä räppiä

6kulma eli Hugo Toosi ja Hazard. 6kulma!:n uusi albumi on täynnä tyylikästä räppiä.
6kulma!:n debyyttialbumi 6> julkaistiin viime vuonna.
Aarni Artemjeff

Hazardin ja Hugo Toosin duo 6kulma! julkaisi toisen albuminsa. Klangin toimittaja Aku Havukainen käsittelee kokonaisuutta Kuuntelussa-juttusarjassaan. 

Rap-duo, jotka tuntevat toisensa King’s Sexin kellarista monien vuosien takaa ja toinen heistä on räpin suomenmestari. Kuulostaa hyvältä, eikö?

Hazardin ja Hugo Toosin muodostama rap-duo 6kulma! julkaisi perjantaina toisen albuminsa. Kill Your Idol! -nimeä kantava levy tarjoaa yhdistelmän ajattomia soundeja ja modernia rap-teknisyyttä sekä ennen kaikkea saumatonta dynamiikkaa kaksikon välillä. Lopputuloksena on tyylikäs kokonaisuus monenlaisille räpin ystäville.

Unelmia Rööperistä

Albumin tarinankerronta on taitavaa tarjoten ahaa-elämyksiä toisensa perään. Erityisen oivaltavaa on kerronnan vaihtelu nykyisyyden ja menneisyyden välillä. Toosi ja Hazard vievät kuulijan milloin mihinkin, mutta kantavana paikkana on vanhojen aikojen Punavuori – se, mistä kaikki kaksikon osalta alkoikin.

Etenkin levyn toiseksi viimeinen biisi Monte Rosso! haikailee Rööperin perään Toosin ja Hazardin tiputellessa nimiä aina ravintola Jackien edeltäjä Beefistä pornokauppa King’s Sexiin. Toosi onkin kertonut biisissä kuultavan naishenkilön olevan vertauskuva ajanjaksolle, jota kertoja ei saanut elää. Biisin kuulemisen myötä tekisikin mieli matkustaa ajassa taaksepäin – kukapa ei tyylikästä nostalgiaa rakastaisi.

Myös levyn viimeisellä biisillä Bulsa!(Galsa!) matkustetaan ajassa taaksepäin ja se avaa viimeistäänkin idean albumin nimen takana. Kuollut idoli nimittäin tuntuu linkittyvän vanhaan Stadiin, joka on valitettavasti jo kuollut.

Old school -teemaan sopien myös albumin tuotanto kumartaa vanhalle koulukunnalle. Levyllä kuullaan paljon nostalgian katkuisia sampleja. Kari Tapiirin vierailu kappaleella Moido! puolestaan tarjoaa ajattoman folk-tuulahduksen.

Lue myös: Tältä kuulostaa, kun suomiräppärit ja folk-laulaja yhdistävät voimansa

Albumi ei kuitenkaan kangistu pelkkiin vanhan koulukunnan biitteihin vaan myös uudemman ja menevämmän räpin ystäville tarjotaan kuultavaa. Etenkin singlenä julkaistu Fomo! erottuu levyltä massiivisella tuotannollaan ja Toosin aggressiivisella ulosannilla.

Dynamiikka parhaimmillaan

Räpin perinteen tuntemus kuuluu kaksikon tekemisessä vahvasti ja MC:t myös ottavat toisistaan mittaa albumilla. Kappaleella Round1! nimittäin kuullaan pelkkää Hugo Toosia ja Round2!:lla puolestaan Hazardia. Biisit ovat kuin molempien omia rap-taidonnäytteitä ja ne soivat tottakai peräkkäin.

6kulma! onkin duona erittäin viihdyttävää kuunneltavaa. Rapin suomenmestari sekä Red Bull Sana Sanasta -voittaja Hazard tuntuu suorastaan rauhalliselta Toosin rinnalla, jonka ulosannissa on sopivan päällekäyvää energiaa. Myös kaksikon äänet täydentävät toisiaan hyvin; Toosi tarjoaa kontrastia korkeammilla taajuuksillaan Hazardin matalan puoleiseen soundiin.

Kill Your Idol! tarjoaa melko tummanpuhuvan, mutta huumorintäyteisen kokonaisuuden, joka saa nostalgisoimaan, vaikkei olisikaan elänyt entisajan Rööperissä.

Ennen kaikkea 6kulma!:n musiikki on kaikille elegantin räpin ystäville, jotka eivät pelkää pientä ripausta modernia vivahdetta. Levy on julkaisuajankohdalleen uskollisesti sopiva syksyn pimeneviin iltoihin – pääset kuuntelemaan sen alta.

Lue lisää päivän ajankohtaisimmista musiikkiuutisista ja pysy ajan tasalla!