Onko tässä kesän viimeinen suuri hitti? – Jami Faltin ja Kerza kertovat omista nuoruuksistaan

Kerza ja Jami nojaamassa ja istumassa betoniseinän edessä.
Uusi sinkku merkkaa ensimmäisen kerran, kun uuden sukupolven tähdet tekevät yhteistyötä, mutta Jamin mukaan varastosta löytyy lisää.

Tamperelaisen räppärin, Jami Faltinin, seuraava albumi Selviytyjä, julkaistaan perjantaina 6. syyskuuta.

Festarikesän lähestyessä loppuaan, Tampereelta kotoisin oleva Jami Faltin, kruunasi tämän loppukirin julkaisemalla vielä yhden sinkun juuri ennen Pohjoismaiden suurinta hiphop-festivaalia, Blockfestia. Kirsikkana kakun päällä, hän esitti uuden julkaisunsa juuri kotikaupungissaan avaamalla lauantain päälavan. Uusi kappale, Nuori & Tyhmä, käsittelee suorasanaisen otsikonsa mukaisesti nuoruuden virheitä, tyhmyyksiä ja niistä saaduista opetuksista.

– Tää biisi kertoo mun adrenaliinintäyteisestä lapsuudesta ja nuoruudesta, mis tuli tehtyy kaikkee tyhmää ja jännittävää. Ihan kaikkee mist saatiin kicksejä ja adrenaliinia. Toi biisin tuotannon huoleton fiilis salli kertoo niist asioist mitä teki ku oli nuori ja tyhmä, tiedottaa Jami.

Kappale jatkaa tavanomaista Jamin soundia, mutta ei silti näytä merkkejä siitä, että artisti on missään nimessä toistamassa itseään. Sulavat vokaalit kertosäkeissä ja yksinkertaiset bridget luovat ballaadimaisen tunnelman kappaleelle, joka suorastaan tuntuu olevan kuin jonkinlainen päätösbiisi jonkin elokuvan lopputekstille tästä kesästä. Tuotantopuolelta krediitit menevät Hussalle ja Jaicukselle.

Vierailevana artistina esiintyvä, Kerza, oli nähtävänä myös tämän vuoden Blockfesteillä vitunleija®️ –yllätysesiintyjänä. Helsinkiläinen räppäri on myös ollut aktiivisena tämän kesän, esiintyen useammalla festivalilla kesäkuun Teille–albumin julkaisun jälkeen. Kerza julkaisi viimeksi itse musiikkia heinäkuussa, kappaleella Mowgli, mutta oli myös vierailemassa Averagekidluken Rauhaa –kappaleella Williamin kanssa elokuun alussa.

Kokonaisuudessaan yhteistyö on lupaava, sillä Jami on ollut suuresti esillä siitä, kuinka hänellä on potentiaalia, mahdollisuus ja halua yrittää olla tunnetuimpien artistien joukossa Pohjois-Euroopassa. Oikealta nimeltään tunnettu Jami Björklöv, on asunut vuosia elämästään sekä Suomessa että Ruotsissa, joten kielitaitoa riittää.

– Tavoitteeni on olla Pohjoismaiden isoin artisti vuonna 2026, kertoi Jami Faltin Ylelle vuonna 2023

Kerza toisaalta on ottanut jo askelia kansainväliseen parrasvaloon tehdessään yhteistyötä jo lukuisien ulkomaalaisten artistien kanssa, muun muassa 1.Cuz, Jireel ja Ricky Rich Ruotsista, M24 Englannista ja Bryan Mg Belgiasta.

Voiko tässä olla potentiaalinen voimakaksikko tulevalle suomalaiselle sukupolvelle, jotka vievät Suomen ulkomaiden listoille, ja vielä ilman suurien levy-yhtiöiden apua? Siihen on vielä aikaa, mutta tälle vuodelle voimme jäädä odottamaan Jamin uutta albumia, joka julkaistaan perjantaina 6. syyskuuta, ja kuuntelemaan uutta kappaletta, joka on linkitetty alle.