”Oli tärkeää tuoda esiin, että ’The Man’ ei ole sukupuolesta riippuvainen” – Nahary käsittelee laajasti mieheyden konseptia

Nahary käsittelee laajasti mieheyden konseptia
The Man -biisissä ovat mukana myös Seksikäs-Suklaa, Ombre Zion ja Rolli.
Anna Ikäheimonen

Naharyn uudessa singlessä on aurinkoinen ja ajatuksia herättävä energia.

Espoolainen rap-artisti Nahary julkaisi elokuun 2. päivä aurinkoisen ja itsevarman biisin nimeltä The Man. Hip hopia ja afrobeatia yhdistelevässä kappaleessa vierailevat Seksikäs-Suklaa, Ombre Zion ja Rolli, jotka yhdessä Naharyn kanssa tekevät kokonaisuudesta veikeän huolettoman ja hyväntuulisen.

Kappaleessa käsitellään monipuolisesti miehen rooliin sisältyviä odotuksia ja niiden täyttämistä, sekä laajemmin mieskuvaa, sitä mitä se kenellekin tarkoittaa ja mistä se rakentuu. Kappaleessa korostuu muun muassa itsearvostus, vauraus, omien roolimallien seuraamisen ja vahvojen juurien kasvattamisen tärkeys, sekä asema yhteiskunnassa miehenä olemisen kautta.

Tämä on kuitenkin vain osa biisin antia, sillä kappaleen voi tulkita laajemminkin jopa sukupuolesta riippumattomaksi pohdinnaksi. The Manin oli alun perin tarkoitus kuvata isän ja pojan suhdetta, mutta biisiprosessin myötä sen aihe muuttui. Nahary laajensi miehenä olemisen konseptia sellaiseksi, että jokainen voisi halutessaan samastua siihen.

Debyytti-ep:nsä vuonna 2019 julkaisseelta Naharylta on aiemmin tänä vuonna ilmestynyt Musta lammas -niminen single.

Anna Ikäheimonen

”Mielestäni oli tärkeää tuoda kappaleessa esiin se, että ’The Man’ ei ole sukupuolesta riippuvainen”, Nahary sanoo tiedotteessa. ”Oman elämäni ’The Man’ on aina ollut äitini.”

Tästä näkökulmasta katseltuna kappale kertoo siis enemmänkin jonkinlaisesta abstraktista konseptista sellaisten piirteiden kautta, jotka saatetaan perinteisesti liittää mieheyteen, eikä niinkään tiettyyn sukupuoleen identifioitumisesta.

The Manin idea syntyi alun perin vuonna 2o23, kun Naharyn isä oli käymässä Suomessa ensimmäistä kertaa.

”Hänen Suomeen tulonsa tarjosi meille mahdollisuuden viettää aikaa yhdessä, isänä ja poikana, ensimmäistä kertaa sitten lapsuuden. Oli hienoa huomata, miten paljon eleemme ja tapamme puhua muistuttivat toisiaan. Isäni mielestä minusta oli kasvanut ihailtava mies, joka on huolehtiva ja ajattelevainen.”

The Man -kappaleen voima on sen ylpeässä ja iloisessa tunnelmassa.

Anna Ikäheimonen

Kappaleen sisältö kietoutuu ilonpitoon ja huumoriin, mikä tekee sen sanoman vastaanottamisen helpoksi. Vaikkei olisi kaikesta samaa mieltä, biisin ideat herättävät väistämättä paljon pohdintaa.

Hilpeä pilke on biisin vahvuus, mikä korostuu loistavassa instrumentaalisessa tuotannossa: sen valoisa ja mukaansatempaava energia nostaa hymyn pintaan ja tuo liikettä kehoon.

Angolan Luandasta kotoisin oleva Nahary muutti Suomeen 12-vuotiaana. El Patron -debyytti-ep:nsä vuonna 2019 julkaisseen artistin tuotannossa kuuluu erityisesti vaikeiden kokemusten kanavoiminen positiiviseksi kasvualustaksi. Tänä vuonna Nahary on julkaissut singlen nimeltä Musta lammas, ja hänet muistetaan muun muassa myös kesällä 2022 ilmestyneestä Mun päivä -biisistä, jossa vierailivat Eetee ja Juno.