Nelly haastettu oikeuteen St. Lunatics -ryhmän toimesta ”Country Grammar” -albumin tekijänoikeuskiistassa

Nelly "Still Hot In Herre" -albumin kansikuva. Nelly haastettu oikeuteen St. Lunatics -ryhmän toimesta.
Nellyn St. Lunatics -yhtye oli aktiivinen vuoteen 2010 asti.

Nelly haastettu oikeuteen: St. Lunatics -yhtyeen entiset jäsenet syyttävät häntä heidän panoksensa laiminlyönnistä ”Country Grammar” -albumilla ja vaativat korvauksia.

Räppäri Nelly kohtaa oikeustoimia entisen ryhmänsä St. Lunaticsin jäseniltä, jotka väittävät, että heidän panostaan hänen debyyttialbumillaan Country Grammar ei ole asianmukaisesti tunnustettu.

St. Lunatics vaatii tunnustusta ja korvauksia

Ryhmä, johon kuuluvat Ali Jones (Ali), Torhi Harper (Murphy Lee), Robert Kyjuan (Kyjuan) ja Nellyn veli Lavell Webb (City Spud), on jättänyt tekijänoikeusloukkauksesta kanteen Nellyä vastaan New Yorkin liittovaltion tuomioistuimessa. He väittävät auttaneensa Nellyä kahdeksan kappaleen kirjoittamisessa ja tuottamisessa Country Grammar -albumille, mutta eivät ole saaneet siitä asianmukaista tunnustusta tai korvausta.

Kiistanalaisia kappaleita ovat muun muassa hitit Batter Up, Steal the Show ja albumin nimikkokappale Country Grammar, joka nousi Billboard Hot 100 -listan sijalle 7.

Aiemmat erimielisyydet ja taustat

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun St. Lunatics on ilmaissut tyytymättömyytensä Nellyä kohtaan. Vuonna 2023 Ali Jones kertoi VladTV:n haastattelussa, että hän ei enää aio esiintyä Nellyn kanssa taloudellisten erimielisyyksien vuoksi.

– En koskaan enää nouse lavalle hänen kanssaan, Ali totesi haastattelussa.

Hän syytti Nellyä siitä, että tämä ei ole maksanut hänelle kuuluvia korvauksia ja että kommunikointi on ollut puutteellista.

Oikeudenkäynnin näkymät

Billboardin mukaan St. Lunatics on valinnut tekijänoikeusloukkauksen kanneoikeudekseen, koska tekijänoikeuden omistukseen liittyvien kanteiden vanhentumisaika on kolme vuotta. Nellyn oikeudellinen tiimi saattaa kuitenkin väittää, että kyseessä on tekijänoikeuden omistukseen liittyvä asia, mikä voisi mitätöidä ryhmän vaatimukset.

Country Grammar julkaistiin vuonna 2000 ja se nousi Billboard 200 -listan kärkeen viideksi peräkkäiseksi viikoksi. Albumi on saanut RIAA:lta timanttilevyn tunnustuksena yli 10 miljoonan kappaleen myynnistä Yhdysvalloissa.

Nelly ja hänen oikeudellinen tiiminsä eivät ole vielä kommentoineet kanteita.

Lähde: HipHopDX, HotNewHipHop, Vibe