Naike tuo rentoa kesäfiilistä uutuussinglellään – mukana oululaisräppäri Mactopias

Naike ja Mactopias pelaamassa koripalloa
Mactopias (vas.) ja Naike kuultiin ensimmäisen kerran samalla raidalla Loasteezen Oulufunkki-kappaleella.
Samu Saukko

Oululaislähtöinen rap-artisti Naike palaa vuoden tauon jälkeen uudella singlellään ”Ilman Huolia”, joka on ensimmäinen maistiainen tulevalta soolodebyyttialbumilta. Kappaleessa vierailee Oulu-räpin konkari Mactopias, ja sen musiikkivideo tuo esiin kesäisen Oulun rentoa tunnelmaa.

Monipuolisesta ja autenttisesta rap-tyylistään tunnettu Naike julkaisi ensimmäisen singlensä tulevalta soolodebyyttialbumiltaan. Kappaleen mukana on myös Oulu-räpin veteraani Mactopias, joka on tehnyt yhteistyötä muun muassa Stepan kanssa. Julkaisu on artistin ensimmäinen reiluun vuoteen, sillä hän on keskittynyt opintojensa ohella huolella albuminsa tekoon.

Inspiraatio talvi-illasta kesäisiin maisemiin

Kappale Ilman Huolia sai alkunsa jo vuoden 2022 alkupuolella, kun Naike ja tuottaja smu, eli Samu Saukko, aloittivat yhteistyönsä. Naike kertoo, että biitin kuultuaan hän inspiroitui heti ja kappaleen versio syntyi pimeänä talvi-iltana Oulussa.

– Muistan, että olin smun kämpillä ja se soitti tän biitin minkä oli tehny just. Taustahan kolahti heti isosti ja vei mut mun mielessä kesäsiin maisemiin, Naike kuvailee.

Biisi jäi kuitenkin muiden projektien takia hetkeksi sivuun, kunnes siihen palattiin ja kirjoitukset hioutuivat ajan myötä. Kappale kiteyttää Naiken kaipuun nuoruuden kesiin, jolloin elämä oli huoletonta ja seikkailuntäyteistä.

Mactopiaksen vahva panos

Naike valitsi Mactopiaksen vierailevaksi artistiksi, koska on pitkään fiilistellyt hänen musiikkiaan ja pitänyt häntä esikuvanaan. Ensimmäinen yhteinen projekti oli Loasteezen Oulufunkki-kappale, jossa he molemmat olivat mukana.

– Oltiin mietitty jo etukäteen pitkään että tää biisi tarvis jonku maukkaan Oululais-featin, Naike kertoo.

Mactopias kuuli kappaleen demoversion ja suostui innolla mukaan, tuoden lopulliseen versioon oman vahvan panoksensa.

Jiiaan ammattitaitoa soundin takana

Kappaleen miksaus- ja masterointiprosessissa tärkeässä roolissa oli Jiiaa, jonka ammattitaito teki vaikutuksen koko tiimiin.

– Kun kuultiin eka miksausvedos, niin biisi kuulosti ihan törkeen hyvältä; paljon menevämmältä, läskimmältä ja ihan ku uudelta, Naike hehkuttaa.

Jiiaan työ antoi kappaleelle uudenlaisen soundin, joka täydentää täydellisesti Naiken ja smun alkuperäistä visiota.

Oulun kadut ja kotikaupungin merkitys

Musiikkivideo kappaleeseen on kuvattu Oulun kesäisillä kaduilla, ja se heijastaa täydellisesti kappaleen huoletonta sanomaa.

– Kamerat messiin ja nauttimaan kesäpäivästä pyöräillen, Naike kertoo kuvauksista.

Video tuo esiin Oulun erityisen merkityksen artistille, joka nykyisin asuu Joensuussa opintojensa vuoksi mutta palaa aina mielellään kotikaupunkiinsa.

Tuleva albumi ja keikkasuunnitelmat

Naiken tuleva albumi, joka julkaistaan syksyllä, on kokoelma viimeisten kolmen vuoden aikana syntyneistä kappaleista.

– Kyseessä ei oo konseptilevy, vaan jokanen biisi kuulostaa just siltä, miltä just sen tekohetkellä on tuntunut, Naike kuvailee.

Albumin tuottajana toimii smu, ja mukaan on saatu myös muita yhteistyökumppaneita, joiden nimet pidetään vielä salassa. Ennen albumin julkaisua on tulossa vielä yksi single loppukesästä.

Naike suunnittelee myös keikkailua albumin julkaisun jälkeen.

– Ottakaa siis yhteyttä jos haluutte mut keikalle kulmillenne! Kaikki menee, haha, Naike kehottaa.

Alta voit tsekkaa Naiken ja Mactopiaksen yhteisen kesäbängerin musavideon.