Kappale on artistin viides virallinen julkaisu.
Vantaalla kasvanut Yash on lyhyessä ajassa noussut esille sosiaalisessa mediassa uudella kappaleellaan Messissä, joka julkaistiin perjantaina 17. marraskuuta. Kappale omaksuu monia eri elementtejä tämänhetkisestä tyylilajista tunnettuna parhaiten nimellä rage-rap. Äänen vaihteleva käyttö, vahva biitti ja melkein oudolta tuntuvat 808 bassoslidet ovat kaikki tunnistettavia osia alalajista, joka on viime aikoina noussut esille maailmanlaajuisesti. Alalajia on jo nostettu ja avattu Klangin sivuilla, muun muassa linkitetyssä syyskuussa julkaistussa artikkelissa, jossa haastateltiin Drevysiä.
Messissä on nautinnollinen ja viihdyttävä biisi, joka ei artistin mukaan oikein kerro mistään, mutta tunnelma ja adrenaliini, jonka biisi välittää saa mielikuvituksen laukkaamaan, kun kuvittelee, kuinka se voi vallata live-yleisön mukanaan. Pää lähtee melkein väkisin liikkumaan mukana, varsinkin kun kuuntelija kuulee kertosäkeen toisen osan, jolloin Yash lähtee juuri nimenomaan korkeammalle nuotille luoden taitavaa vaihtelevuutta ja alalajille tyypillisen soundin. Juuri tämä vajaa 15 sekunnin kohta on lähtenyt liikkumaan sosiaalisessa mediassa koukuttaen kuuntelijoita, joka jälleen kerran todistaa sosiaalisen median, etenkin TikTokin, voiman markkinointivälineenä, varsinkin itsenäisille artisteille.
– Etin youtubesta sellasii energisii trap biittei, jos ois vähä jenkki underground elementtei ja jotai erilaist. Sit aloin vaa mumisee biitin päälle melodioit, jotka fittaa siihe ja keksin siihen sellase catchy flow’n. Toi kohta on just boomannu tiktokis ja se on saanut eniten huomioo koko biisist ja se on tunnetuin kohta siit biisist. Lisäsin energisen verseen ja sit lähetin sen mun frendille Stenolle, joka masteroi ja miksas sen kunno hyvän laatuseks.
18-vuotias nuori artisti aloitti musiikinteon vuonna 2019 GarageBand-sovelluksella, mutta siirtyi pian monelle tuttuun FL Studios -audiotyöasemaan, käyttäen edelleen samaa läppäriä kuin silloin. Uran alku oli tyypillinen merkittävälle osuudelle nykyajan artisteista, aloittaen tuottamalla, jonka jälkeen siirryttiin itse räppäämiseen. Myöhempinä vuosina, hän alkoi ottamaan musiikin enemmän tosissaan saaden kannustusta piiriltään. Nykyisin, hän operoi kotistudiostaan, jossa hän tykkää tehdä kaiken alusta loppuun eli äänittää, miksaa ja masteroida.
– Haluan tuoda Suomeen jotain uutta ja ennennäkemätöntä. Haluan tehdä musiikkia joka saa ihmisen tuntemaan erityiseltä ja itsevarmalta. Haluan, että kun kappaleitani kuuntelee, tuntuisi siltä, että kuuntelija olisi ihan omassa maailmassa leijumassa, ja kukaan ei voisi pysäyttää häntä. Olen valmis siihen, että suurin osa Suomesta ei välttämättä ymmärrä mun musiikkia heti, mutta tiedän sen, että musiikkiskene muuttuu koko ajan eri suuntaa päin ja kyl jengi varmasti myöhemmin hiffaa mun musaa enemmä.
Mikä näyttää olevan yhteistä monelle uuden aallon artisteille Suomessa, on se kuinka he ovat jo alusta asti asettaneet tähtäimensä monipuolisiin tavoitteisiin musiikin ulkopuolelle, monen olleen kiinnostunut esimerkiksi muodista, tuottamisesta, videoista ja monesta muusta luovasta työstä. Näiden lisäksi, monelle heistä kotimaa on vain välietappi, viitaten siihen, kuinka he ovat kiinnostuneita kansainvälisestä parrasvalosta. Ehkä englannin kielen sisällyttäminen tai sekoittaminen suomenkieleen, luoden pahamaineisen finglishin, koituu lopulta hyödyksi nuorille artisteille, ottaen huomioon heidän tavoitteensa. Yash kertoo omista mielenkiinnoistaan ja tavoitteistaan seuraavalla tavalla.
– En vaa rakenna itteeni musiikin ympärille, vaan myös ulkonäön, estetiikan ja varsinki vaatteiden ympärille. Tykkään ite esim ommella vaatteit ja customizee kaikenlaisii farkkui ja hupparei ja tykkään käyttää luovuutta. Aion pitää sen osana mun brändii et oon hemo drippy ja swaggin n shit. Haluun tuoda uuden waven Suomee ja päästä sen kautta tulevaisuudes jopa ulkomaille kenties? Tähtään siis isoihi juttuihi elämäs ja entiiä mis raja on viel, vai onko sitä ees.
Kappale julkaistiin musiikkivideon kera, Off The Limits -kollektiivin YouTube-kanavalla, jonka ovat ohjanneet Timo Susi ja Leevi Uusitalo. Musiikkivideo painottaa Yashin estetiikkaa visuaalisin keinoin. Musiikkivideo linkitetty alle katseltavaksi.