Geeksta on vasta artistin kolmas virallinen julkaisu.
22-vuotias tulokas Järvenpäästä, Drevys, julkaisi uusimman kappaleensa, geeksta, perjantaina 22. syyskuuta. Kappale on artistin mukaan energinen uuden aallon biisi. Kappale sai alkunsa toukokuussa ja julkaistiin pelkästään SoundCloudiin, jonka jälkeen siitä tuli pikaisesti artistin suosituin biisi. Runsaan palautteen ja lukuisien pyyntöjen jälkeen virallisesta julkaisusta, artisti on nyt vastannut toiveisiin.
– Kuuntelemalla geekstan saa hyvän kuvan et millasta musaa tykkään tehä ja mitä multa voi odottaa jatkossa. Tykkään tehä energistä musaa mikä herättää sut aamul ja mistä sul tulee voittamaton fiilis.
Rage-rap on trap-musiikin alalajista kehittynyt mikrogenre, joka on saanut viime vuosien saatossa enemmän ja enemmän huomiota, edustajiensa päässeen jatkuvasti entistä suuremmille parrasvaloille. Suomen isoin rap-festivaali, Blockfest, sisälsi esiintymisiä näiltä artisteilta, muun muassa Ken Carson, Destroy Lonely ja Playboi Carti. Kotimaisessa skenessä pystyy myös kuulla samankaltaista, esimerkiksi Turistin diskografiasta, joka myös esiintyi Blockfesteillä tänä vuonna, ja muilta pienemmän kaliiperin artisteilta, enimmäkseen Helsingin seudun alueelta.
– Isoimmat inspiraatiot mun soundiin on Ken Carson, Yeat, Che, Lunchbox ja Lil Uzi Vert. Kotimaisii artistei, ketä fiilaan eniten ovat Cledos, Melo, Ares ja Whereismike, joiden kanssa olis super cool tehdä yhteine träkki joskus.
Kyseisen mikrogenren pitkäikäisyyttä ja relevanttiutta kyseenalaistetaan, monen kappaleen ja artistin menneen ensiksi viraaleiksi sosiaalisessa mediassa, jonka jälkeen heidät usein leimataan niin sanotuiksi TikTok-räppäreiksi. Artistit kuitenkin jatkavat tunnetusti aktiivista työntekoa ja rikkovat rajoja, joita asetetaan uuden sosiaalisen median polun ottaville artisteille.
– Mul on julkasemattomia biisejä varmaa lähes 300 kappaletta ja duunaan lisää melkeenpä päivittäin. Oon tosi tarkka siit et, mitä droppaan ja joskus ehkä vähän liianki tarkka omaks hyväks, mut lisää on todellaki tulossa.
Alalajien kestävyyttä ja relevantiutta on vaikea ennakoida, mutta tällä hetkellä, rage-räppi on täydessä vauhdissa. Haihtukoon pian tai ei, on mielenkiintoista seurata, kuinka kauas artistit voivat viedä rajoja musiikissa. Kuten rage-räpin edeltäjä, trap-musiikki, aikoinaan teki, me pääsemme nyt seuraamaan, mitä uutta tästä voi muuntautua ja kuinka musiikin alalajeille syntyy omat alalajit. Geeksta linkitetty alle kuunneltavaksi.