Miljardin raja ylitetty: Kendrick Lamar ja Eminem tekevät historiaa YouTubessa

Eminem ja Kendrick Lamar. Kendrick Lamar ja Eminem tekevät historiaa YouTubessa.
Kendrick Lamar saavutti YouTubessa miljardin katselukerran ensimmäistä kertaa, kun taas Eminemille tämä oli jo seitsemäs kerta.
Universal Music

Kendrick Lamar ja Eminem tekevät historiaa, kun heidän ikoniset musiikkivideonsa ”HUMBLE.” ja ”The Real Slim Shady” ylittävät miljardin katselukerran YouTubessa. Molempien artistien visuaaliset tuotannot ovat saaneet ylistystä niin kriitikoilta kuin faneilta, vakiinnuttaen heidän asemansa hiphopin suurimpina niminä.

Kendrick Lamar ja Eminem ovat saavuttaneet uusia merkittäviä virstanpylväitä musiikkiurillaan, kun heidän ikoniset musiikkivideonsa ovat ylittäneet miljardin katselukerran YouTubessa. Molemmat artistit tunnetaan musiikillisesta nerokkuudestaan ja visuaalisista tuotannoistaan, jotka ovat jättäneet pysyvän jäljen hiphopin historiaan.

Lue myös: Snoop Dogg paljasti Missionary-albumin salat podcastissa – mukana Sting ja Jelly Roll

Kendrick Lamarin ”HUMBLE.” -musiikkivideo

Kendrick Lamarin vuonna 2017 julkaistu HUMBLE.-musiikkivideo on saavuttanut yli miljardin katselukerran YouTubessa, mikä tekee siitä Lamarin ensimmäisen oman videon, joka saavuttaa tämän rajapyykin. Dave Meyersin ja The Little Homies -ryhmän ohjaama video on tunnettu vahvasta visuaalisesta symboliikastaan ja luovasta kerronnastaan.

Videon alussa Lamar nähdään pukeutuneena paavin kaltaiseen asuun, minkä jälkeen hän makaa mustiin pukeutuneena rahapöydällä ampuen seteleitä rahatykillä. Yksi tunnetuimmista kohtauksista on viittaus Leonardo da Vincin Viimeiseen ehtoolliseen, jossa Lamar istuu Jeesuksen paikalla, kun hänen seurueensa nauttii viinistä ja leivästä. Muita ikonisia hetkiä ovat Lamar lyömässä golfpalloa auton päällä ja parodioimassa Grey Poupon -sinappimainosta. Videolla vilahtavat myös TDE:n jäsenet, kuten Jay Rock ja tuottaja Sounwave.

Kriitikot ovat ylistäneet videota sen visuaalisesta kekseliäisyydestä ja yhteiskunnallisesta kommentaarista. Video voitti kuusi MTV Video Music Awards -palkintoa, mukaan lukien arvostetun Vuoden video -palkinnon.

Eminemin ”The Real Slim Shady” -musiikkivideo

Vuonna 2000 julkaistu Eminemin The Real Slim Shady on myös saavuttanut miljardin katselukerran YouTubessa, vakiinnuttaen paikkansa yhtenä Eminemin suosituimmista videoista. Philip G. Atwellin ja Dr. Dren ohjaama musiikkivideo tunnetaan leikkisästä ja humoristisesta tyylistään, jossa näkyy myös useita tuttuja kasvoja. Eminemin ystävät ja entiset D12-jäsenet, kuten Proof, Swifty McVay ja Bizarre, esiintyvät videolla, ja Limp Bizkitin laulaja Fred Durst tekee myös cameo-roolin.

Videolla nähdään myös koomikko Kathy Griffin, joka esittää psykiatrisen osaston hoitajaa, mikä lisää videoon komediallista otetta. Griffin on kertonut, että Eminem valitsi hänet mukaan videoon Snoop Doggin suosituksesta, koska hän on ”todella hauska”.

The Real Slim Shady on nyt yksi seitsemästä Eminemin musiikkivideosta, joka on ylittänyt miljardin katselukerran YouTubessa, ja se on pysynyt suosittuna yli kahden vuosikymmenen ajan. Video tarjoaa humoristisen ja kärjistetyn näkemyksen julkkiskulttuurista ja yhteiskunnan paineista, mikä on edelleen relevantti teema tänä päivänä.

Lue lisää päivän ajankohtaisimmista musiikkiuutisista ja pysy ajan tasalla!