Albumi tarjoaa paljon kuultavaa, muun muassa Cheekin äänen.
Sexmane julkaisi uuden albuminsa, Sextape II:n. Edellisvuoden aikana julkaistut singlet, loppuunmyydyt keikat, neljä Emma-ehdokkuutta ja lukuisat muut saavutukset antoivat jo aihetta juhlaan ja tuore albumi jatkaa juuri siitä, mihin artisti viime vuonna jäi.
Aiempien projektien melankolia on osin jäänyt taakse tai ainakin vähemmälle, kun Sextape II tarjoaa astetta juhlavampia teemoja käsitellen silti myös kipukohtia, mutta enemmän menneessä muodossa. Siinä missä edellinen albumi Väärinymmärretty oli paikoin hyvin haikea, tuntuu uusin käsittelevän teemoja läpi silmien, jotka ovat jo nähneet ja kokeneet aiemmin painetta aiheuttaneet asiat. Etenkin albumin viimeinen kappale Viime aikoin ollu vibeis korostaa rauhaisampaa mielenmaisemaa paketoiden albumin hyviin fiiliksiin.
Tuotannollisesta puolesta vastaa pitkälti tuttu luotettavaksi muodostunut kattaus. Albumilla kuullaan pääasiassa Victor Nordiksen, Lameboyn, Hugon ja Okko Ilmarin tuotantoa. Myös artisti itse on jälleen jättänyt oman jälkensä tuotantoon muun muassa kappaleilla Stadii ja Älä itke. Albumi tarjoaa niin Nordiksen herkkää kitarasoundia, kuin myös kipeitä hiphop-biittejä.
Vierailijakattaukseen lukeutuu sekä yllätyksiä, että artistin kanssa aiemmin työskennelleitä tekijöitä. Moni edellisellä albumilla esiintynyt artisti on päässyt jälleen ääneen, kun Vastaaja Pt. 2 tuo aiemmin hitiksi nousseella ykkösosalla kuullut Ege Zulun ja Pessan albumille ja William puolestaan kuullaan kappaleella Ostan sen. Myös Nebin esiintyminen levyllä tuntuu odotetulta valinnalta. Hienoisia yllätyksiä ovat puolestaan Jambon ja Topi Alangon vierailut, joista jälkimmäinen kuuluu artistin keikkailevaan bändiin. Vastikään kappaleellaan Asioit debytoinut artistin pikkuveli Adi esiintyy peräti kahdella biisillä. Eniten huomiota kuitenkin herätti heti Spotifyssa Suomen Top 50 -listan kärkeen kivunnut Äärirajoille II, joka tuo todellisen legendan artistin kanssa samalle raidalle, kun Cheek, nykyisin Jare Tiihonen, kuullaan kappaleen samplatulla kertosäkeellä.
– Kun Max soitti ja kysyi lupaa Äärirajoille -biisin sämpläämiseen, annoin luvan kuulematta demoa. Maxilla on tunnistettava oma saundi ja luotin hänen visioonsa ja siihen, että hän osaa tehdä biisistä omanlaisensa, kommentoi Tiihonen.
Albumi osoittaa hyvin suuruusluokan, johon artisti on etenkin viime vuoden aikana kivunnut. Monissa kappaleissa heitetään viittauksia omiin biiseihin toimivasti – artisti voi ikään kuin luottaa, että kuulijat ymmärtävät, mistä on kyse. Lyriikat onnistuvat tarjoamaan saman aikaisesti pohdittavaa ja suoranaista viihdettä; monet punchlinet nostavat hymyn huulille. Albumilla kuullaan viittauksia niin Kola-Olliin kuin kuolleeseen presidenttiinkin.
Sextape II tuntuu kulminoituvan myös artistin suuren suosion saavuttaneiden keikkojen ympärille, joiden avulla Sexmane on luonut ehdottoman ainutlaatuisen ilmiön. Albumille mahtuu monta energistä biisiä, jotka tulevat liikuttamaan massoja artistin tulevilla keikoilla. Varsinainen keikkojen nimikkobiisi Sexshow löytyy myös albumilta. Myös sanoitukset pyörivät paikoin keikkailun maailmassa ja viimeinen biisi Viime aikoin ollu vibeis huomioi artistin kannattajat toisessa säkeistössään. Monella kappaleella kuultavat kitarasoundit tulevat varmasti pääsemään arvoiseensa ääneen live-bändin kitaristi ja tuottaja Victor Nordiksen toimesta.
Vaikka Sextape II kertoo tarinoita hyvin menestyvästä artistista ja fiilikset ovat pääosin positiivisia, ei albumi kompastu liialliseen fleksaamiseen. Kahta sekuntia vaille tunnin mittainen kokonaisuus ei tylsistytä ja moni biisi tuntuu kertovan tarinan, joka ei välttämättä aukea vielä ensimmäisellä kuuntelulla. Monen kappaleen lopusta voi löytää vihjeitä seuraavasta biisistä, mikä luo lisää mielenkiintoa kuuntelukokemukseen. Kokonaisuudessaan albumi tuntuu hyvin aikaa kestävältä projektilta, joka ansaitsee useamman, kuin yhden kuuntelun.
Ota albumi kuunteluun alla olevasta linkistä.