M//O paljastaa uuden singlen tarinan – Inspiraationa Pharrel Williams

M//O eli Mirac ja Osku. M//O paljastaa uuden singlen tarinan.
Manage Me Recordsin ensimmäinen kiinnitys, M//O, yhdistää omassa tuotannossaan raikkaasti rap- ja trap-soundeja.
Yuteworld

Klangi haastatteli M//O-räppärikaksikkoa uuden singlen tiimoilta, joka julkaistiin perjantaina, 18. lokakuuta.

Porilainen räppärikaksikko M//O julkaisi uuden energisen singlen , joka kantaa nimeä Synttärit. Kappale on moderni kunnianosoitus 2000-luvun MTV-musiikille, ja sen tuotannosta vastaavat tunnettu Fountainin tuottajakollektiivi, Jaicus & Hussa, jotka ovat luoneet biisille modernin ja tarttuvan soundin.

Miraç Kiliçkesenin ja Oskari ”Osku” Multisillan muodostaman duon nousu alkoi vuonna 2019 omakustanteisella EP:llä, ja he ovat siitä lähtien vakiinnuttaneet paikkansa kotimaisen räpin kentällä. Vuonna 2024 julkaistut kappaleet Rosalia ja erityisesti Kuuluisat tytöt kasvattivat heidän suosiotaan, ja jälkimmäinen ylsi Spotify Top 50 -listalle. Heidän uransa sai lisävauhtia, kun toukokuussa 2024 he allekirjoittivat keikkamyyntisopimuksen Suomen Keikkamyynnin kanssa. Kaksikko on viime vuosina noussut suuremman yleisön tietoisuuteen, ja nyt he jatkavat vahvaa nousuaan tuoden oman energiansa ja persoonansa esille.

Lue myös: ”Se oli mulle wake up call” – Etta kertoo, miten päätyi tekemään henkilökohtaisinta musiikkiaan tähän mennessä

Pharrell Williamsin tyylistä inspiraatiota ja syntyprosessi

Haastattelussa yhtyeen jäsenet Miraç ja Osku kertovat, että uusi single on kunnianosoitus 2000-luvun musiikkityylille, erityisesti Pharrel Williamsin vaikutteille.

– Synttärit on biisi, jossa haluttiin tuoda esille 2000-luvun MTV-musiikin ja Pharrell Williamsin kaltainen tyyli ja fiilis. Tää vibe kuuluu vahvasti biisin tuotannossa, melodioissa ja jopa siinä, miten tällä hetkellä pukeudutaan. Tekstissä on jälleen mukana meidän energiaa, jolla halutaan erottua, ja tässä tapauksessa vertauskuvana toimivat synttärit – jos juhlia ei ole, me luodaan ne ite, Osku ja Miraç kuvailevat.

Kaksikko kertoo, että kappale syntyi luontevasti, kun he kuulivat Jaicuksen ja Hussan tekemän biitin.

– Jaicus ja Hussa a.k.a härät teki sairasta biittiä ja alettiin skrivaamaan siihen, ja nopeesti tuli esille laini ’jos sul ei oo synttärit tänään ni me tehdään ne’, mikä sointui kivasti ja biisistä alkoi luonnollisesti syntymään M//O tyylinen biisi, missä aiheena synttärit tällä kertaa, he lisäävät.

Tuottajat ja tunnustukset tiimille 

Kävimme myös keskustelua tuoreen singlen tuotannosta. Aiemmin mainitut Jaicus ja Hussa, ovat tehneet yhteistyötä M//O:n kanssa jo aiemminkin, saavat erityismaininnan myös tämän kappaleen luomisesta.

– Jaicus ja Hussa a.k.a sairain tuottajaduo, kaksikko hehkuttaa.

Tuoreen singlen teknisestä puolesta myös vastasi joukko huipputekijöitä – Miksauksesta vastasi Pablo Okas ja masteroinnista puolestaan Daniel Hagström.

Energinen ja tunnistettava M//O-soundi

Kaksikon musiikkia on kehuttu energiseksi, ja uusi single Synttärit jatkaa tätä linjaa, ollen luonnollinen jatko aiemmin mainituille hiteille, kuten KUULUISAT TYTÖT ja ROSALIA. Kaksikko vahvistaa, että single edustaa juuri sitä soundia, jota he haluavat luoda.

– Se on nyt sitä soundia, mitä ollaan tykätty tehdä ja mitä ollaan tehty aika paljon, he kertovat.

Tuore single heijastaa selvästi tarkoituksella haettua 2000-luvun tunnelmaa, mutta samalla biisissä on vahvasti läsnä M//O tyylinen oma energia.

– Tyyliltään biisi hakee 2000-luvun MTV-musiikkia, Pharrell Williamsin kaltaista vibeä. Biisi kantaa todella kovaa M//O energiaa, mitä on aikaisemminkin kuultu, Miraç ja Osku kuvailevat.

Tulevaisuuden suunnitelmat ja kuulijoiden kohtaaminen

Haastattelussa käy ilmi, että M//O:n tulevaisuus näyttää valoisalta, sillä kaksikko on työskennellyt aktiivisesti uuden musiikin parissa ja suunnittelee uusia tapoja olla yhteydessä kuulijoiden kanssa.

– Uutta musaa on väännetty ja demoja alkaa olla aika hyvä pino. Tällä hetkellä ollaan mietitty, että merchiä vois olla mielenkiintoista ekaa kertaa dropata ja jotenkin connectaa fanien kanssa myös muulla tavalla kuin musiikin kautta loppuvuotta ajatellen, he paljastavat.

Keskustelimme myös kaksikon odotuksista uuden kappaleen vastaanoton suhteen. Miraç ja Osku kertoivat, ettei heillä yleensä ole suuria odotuksia yksittäisille biiseille, ja sama koski myös Synttärit-singleä. Vaikka julkaisuun suhtauduttiin neutraalein odotuksin, M//O on ollut iloisesti yllättynyt siitä, kuinka hyvin kappale on otettu vastaan erityisesti TikTokissa, missä se lähti hyvin nousuun jo ennen virallista julkaisua.

– Meille tärkeintä on iso kuva ja tällä hetkellä halutaan biiseillä kasvattaa ja paisuttaa fanbasea ja ennen kaikkea vakiinnuttaa oma soundi. Siistii nähä, että jengi tehnyt tiktokkia ja kuunnellut biisiä hyvin, sekin on meille tärkeetä tottakai, Miraç ja Osku toteaa.

Kaksikon uuden energisen singlen voit kuunnella alta.

Lue lisää päivän ajankohtaisimmista musiikkiuutisista ja pysy ajan tasalla!