Lyttä ja Tohtori Getto julkaisevat jälleen – Uutuussinglellä mukana Joosu J

Lyttä ja Tohtori Getto sekä Joosu J poseeraamassa vierekkäin.
Kolmikon tuoreen singlen inspiraationa toimi yhdysvaltalaisen artistin läpimurtobiisi.

Lyttä ja Tohtori Getto, Jyväskyläläinen lähiöräpin kaksikko, ovat palanneet uuden musiikin pariin nopeasti edellisen yhteisalbuminsa jälkeen. Uusi single kantaa nimeä Sata ongelmaa, ja sen kertosäkeen laulaa heidän Korstoraatio-kollegansa Joosu J.

Jyväskylästä tulevat Lyttä ja Tohtori Getto julkaisi perjantaina 19. heinäkuuta heidän uuden singlensä Sata ongelmaa, jonka kertosäkeessä on mukana Joosu J. Tuore single julkaistiin odottamattoman nopeasti heidän yhteisalbuminsa jälkeen.

Inspiraation lähde

Kappaleen tekemiseen inspiroi yhdysvaltalaisen Tommy Richmanin läpimurtobiisi MILLION DOLLAR BABY, jonka Lyttä kuuli ensimmäisten joukossa, kun kaksikon DJ linkkasi sen hänelle. Myöhemmin hitiksi nousseen julkaisun Memphis RnB -tyylinen soundi sytytti välittömästi tuottajana Mr. Harald -nimellä tunnetun Lytän mielikuvituksen.

– Ajattelin että vittu olisi siistiä tuottaa vastaavaa esimerkiksi Joosu J:lle, Lauri Haaville tai Pessalle. Sen jälkeen aloin miettimään että mitä jos tuohon heittäisi Tohtorin räppäämään ja joku laulaisi kertsin, Lyttä kommentoi.

Luovuus osana uutta julkaisua

Tiedotteen mukaan, Lyttä alkoi pian pohtia, miksei biisi voisi olla suoraan uusi Lyttä & Tohtori Getto -biisi. Kertosäe puolestaan syntyi nopeasti tämän ajatuksen seurauksena yhdessä Joosu J:n kanssa, ja täten idea olikin pian valmis esiteltäväksi Tohtorille.

Uuteen singleen tuo erottuvuutta yksi Lyttä & Tohtori Getto -brändin tunnusmerkeistä, beatswitch, joka saa biitin muuttumaan merkittävästi Tohtorin peinttausteemaisen versen aikana. Julkaisun tuotannosta vastaa Xrphan.

Menestystä ja tulevia keikkoja

Edellinen Lyttä ja Tohtori Getto -albumi Kaks nimee julkaistiin maaliskuussa, joka debytoi Suomen virallisen albumilistan sijalla 9. Omakustannelevy pysyi listalla yhteensä yhdeksän viikon ajan, ja sen fokusraita nimeltä Turhaan yhdessä Gettomasan kanssa, on soinut runsaasti SuomiRäp-radiossa.

Kummaltakin artistilta on tulossa paljon uutta soolomateriaalia, ja kaksikko on mahdollista päästä pian näkemään keikoilla ympäri Suomea. Seuraavat keikat pitävät sisällään esiintymiset esimerkiksi Hämeenlinnan Mellakka-festivaaleilla, Kotkassa The Day? Eventsin Meripäivillä, Tampereen Blockfesteillä sekä Imatran Lurefesteillä.

Singlelle on kuvattu myös musiikkivideo, joka on heidän luottokuvaajan Bietron käsialaa. Musiikkivideo löytyy KPC Recordsin YouTube-kanavalta, ja löydät sen myös alta.