Loppuunmyyty Blockfest juhli 15-vuotista taivaltaan

Blockfest-yleisö katsomassa 21 Savagen esitystä.
Pohjoismaiden suurimmaksi hiphop-festivaaliksi noussut tapahtuma houkutteli paikalle yhteensä 80 000 kävijää.
Jonathan Melartin

Blockfest juhlisti 15-vuotista taivaltaan ennätysyleisön edessä Tampereella. Pohjoismaiden suurin hiphop-festivaali keräsi viikonlopun aikana yhteensä 80 000 kävijää, jotka nauttivat kansainvälisten ja kotimaisten huippuartistien esityksistä aurinkoisessa ja yhteisöllisessä ilmapiirissä.

Tampereella Ratinan stadionilla ja Ratinanniemen tapahtumapuistossa viikonloppuna järjestetty Blockfest saavutti jälleen suuren suosion. Pohjoismaiden suurimmaksi hiphop-festivaaliksi kasvanut tapahtuma keräsi yhteensä 80 000 kävijää, mikä vahvisti sen asemaa yhtenä Suomen merkittävimmistä musiikkitapahtumista.

Festivaalin 15-vuotisjuhlavuosi tarjosi kävijöille monipuolisen artistikattauksen, jossa yhdistyivät sekä kansainväliset huippunimet että kotimaiset suosikit. Lavalle nousivat muun muassa 21 Savage, Gunna, Meek Mill, NLE Choppa ja Skepta, mutta myös kotimaiset tähdet, kuten JVG ja Gettomasa, loistivat. Yksi viikonlopun kohokohdista oli Vitunleija-show, jossa esiintyi yli 15 artistia, mukaan lukien Pikku G, Sini SabotageCledos sekä yhdysvaltalainen 4batz.

Blockfestin markkinointipäällikkö Jenna-Juulia Rekiö kuvaili festivaalin tunnelmaa ainutlaatuiseksi ja korosti yhteisöllisyyden merkitystä:

– Aurinko hemmotteli festivaaliyleisöä ja tunnelma oli ainutlaatuinen, yhteisöllisyyden tunne käsinkosketeltava, Rekiö kuvailee.

Rekiö nosti esiin myös suomalaisten artistien vahvan esiinmarssin ja kertoi, kuinka suomalaiset nimet vetivät ennätysmäärän yleisöä.

– On hienoa nähdä, kuinka esiin on noussut suomalaisia nimiä, jotka vetävät porukkaa niin, että näinkin suuri alue saadaan täyttymään ääriään myöten, Rekiö kommentoi.

Blockfest panostaa turvallisuuteen ja yhteisöllisyyteen

Vaikka Blockfest tunnetaan musiikistaan, tänä vuonna festivaali korosti myös nuorison hyvinvointia ja turvallisuutta. Festivaalialueella oli läsnä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä tekeviä tukihenkilöitä, jotka olivat valmiina auttamaan festivaalikävijöitä. Yhteistyössä Pirkanmaan hyvinvointialueen ja muiden hankkeiden kanssa järjestäjät pyrkivät luomaan turvallisen ja yhteisöllisen ympäristön kaikille osallistujille.

Nuorten artistien nousu huomioitiin erityisesti, kun Williamin perjantai-illan esitys täytti Street Stage -alueen äärimmilleen, mikä johti katualueen tilapäiseen sulkemiseen kapasiteetin ylittyessä ensimmäistä kertaa festivaalin historiassa. Lauantaina saman lavan esiintyjät, kuten VJ ja Mirella, saivat myös laajan yleisön mukaansa.

Rekiö korosti, kuinka tärkeää on luoda turvallinen ilmapiiri festivaalille ja että festivaaliorganisaatio tekee tiivistä yhteistyötä nuorisotyön toimijoiden kanssa.

– Turvallisuus ja hyvinvointi ovat meille ensisijaisen tärkeitä. Haluamme, että jokainen kävijä voi nauttia festivaalista turvallisessa ympäristössä, hän painotti.

Ensi vuoden Blockfestin päivämäärät on jo lyöty lukkoon, ja festivaali järjestetään jälleen 15.-16. elokuuta 2025.

William esiintymässä Blockfestin Street Stagella täpötäydelle yleisölle.

Street Stage -lavalla esiintynyt William veti paikalle ennätyksellisen suuren yleisön.

Anre Wasse