LL Cool J ja Eminem vievät hiphopin ystävät nostalgiamatkalle uudella musiikkivideolla

LL Cool J ja Eminem.
Murdergram Deux -kappale on LL Cool J:n ja Eminemin ensimmäinen virallinen yhteistyö.
Jeremy Deputat

LL Cool J ja Eminem vievät hiphopin ystävät nostalgiamatkalle uudella Murdergram Deux -videollaan, joka kunnioittaa genren suuria hetkiä. Videossa näkyy viittauksia LL Cool J:n ja Big Daddy Kanen ikonisiin albumikansiin sekä hiphopin legendaarisiin ajanjaksoihin, tuoden historian eläväksi nykypäivän yleisölle.

LL Cool J ja Eminem ovat julkaisseet musiikkivideon kappaleelleen Murdergram Deux, joka löytyy LL Cool J:n uusimmalta albumilta The Force. Kyseessä on ikonien ensimmäinen virallinen yhteistyö, ja musiikkivideo tarjoaa kunnianosoituksia hiphop-historian merkittäville hetkille, kuten LL Cool J:n albumikansi Bigger and Deffer sekä Big Daddy Kanen Long Live the Kane.

Lue myös: Legendaarinen suomalaisyhtye samplattuna rap-albumilla – kuulitko jo tämän kappaleen?

Nostalgiamatka hiphopin kultakauteen

Musiikkivideossa LL Cool J palaa vuoteen 1987, ja video alkaa tutulla kuvalla Bigger and Deffer -albumin kannesta, jonka hittikappaleet kuten I’m Bad ja I Need Love ovat jääneet elämään. Myös LL:n ikoninen Going Back to Cali -video saa uuden tulkinnan, jossa räppäri nähdään mustavalkoisessa kohtauksessa tunnusomaisessa bucket-hatussaan.

Eminem puolestaan astuu esiin kunnianosoituksella Big Daddy Kanen kreikkalaishenkiselle Long Live the Kane -albumin kansitaiteelle. Musiikkivideossa viitataan myös Death Row -levy-yhtiön legendaariseen Vibe-lehden kanteen vuodelta 1996, jolloin rap-maailma oli keskellä murrosvaihetta.

Eminemin vastine Big Daddy Kanen kreikkalaishenkiselle Long Live The Kane -albumin kansitaiteelle.

Q-Tipin tuottama The Force -albumi jatkaa LL Cool J:n perintöä

The Force on LL Cool J:n ensimmäinen albumi sitten vuoden 2013, ja se sisältää yhteistyötä hiphopin jättiläisten, kuten Snoop Doggin, Busta Rhymesin ja Nasin kanssa. Rolling Stone -lehti kuvailee albumia kilpailukykyiseksi teokseksi LL:n 39 vuoden uran jälkeen ja kehuu erityisesti Q-Tipin onnistunutta tuotantoa, joka modernisoi LL:n soundin. Albumilta löytyy sekä vanhan koulukunnan tarinankerrontaa että itsevarmoja sanoituksia, kuten yhteistyö Eminemin kanssa osoittaa.

Kaksikko on esiintynyt yhdessä aikaisemminkin, kuten Rock and Roll Hall of Fame -tapahtumassa vuonna 2021, mutta Murdergram Deux on heidän ensimmäinen virallinen yhteisjulkaisunsa. Biisi itsessään on kunnianosoitus hiphopin alkuaikojen koville sanankäänteille ja asenteelle.

Vuoto toi lisäjännitystä ennen virallista julkaisua

Murdergram Deux -single julkaistiin hieman ennen The Force -albumia, mutta kappaleesta vuosi keskeneräinen versio aikaisemmin tänä vuonna, mikä turhautti LL Cool J:tä.

– Se ei ollut tekoälyä, mutta se ei myöskään ollut virallinen versio, LL kommentoi tilanteesta Raymond T:lle kesäkuussa.

– Ihmiset koskivat kappaleeseen, ennen kuin se oli valmis – vähän kuin isoäitisi löisi kätesi pois kattiloista ennen kuin ruoka on valmis.

Uudella albumilla 56-vuotias LL Cool J todistaa edelleen olevansa voimissaan lähes 40 vuotta kestäneen musiikkiuran jälkeen. Tsekkaa alta hiphopin historiaa kunnioittava musavideo.